Ők nyerhetnek vizuális Emmy-t

0

A televíziós iparág egyik legnagyobb díjátadóján, az Emmy-n már meglehetősen régóta díjazzák a különféle VFX stúdiók közreműködését. Két kategóriában is megszerezhetik az elismerést a legjobbak, így sorra vettük és megmutatjuk, melyek azok az alkotások, amik az egyes kategóriákban esélyesek lehetnek.

A héten jelentették be az augusztus 25-én megrendezésre kerülő 66. Emmy gála esélyeseit, melyen a technológiai kategóriákban a VFX ipar jelentős képviselői is díjazásra kerülnek majd. A vizuális effektusok napjainkra a televíziós iparban is elengedhetetlen kellékké váltak, és a díj elnyeréséért hatalmas munkát fektetnek évről-évre a TV szériák készítésébe a stúdiók.

Összegyűjtöttük tehát azokat a sorozatokat, melyek esélyesek a televíziós Oscarnak is hívott díj elnyerésére, és megmutatjuk, milyen szintű effektusokra és munkára van szükség ahhoz, hogy valaki egyáltalán bekerüljön a jelöltek neveit tartalmazó “kalapba”.

Cikkünkben a VFX szempontból leginkább hangsúlyos kategóriákat mutatjuk be melyeben a legjobb vizualitást előállító csapat (Outstanding Special And Visual Effects), illetve a főcsapatot támogató kisebb team (Outstanding Special And Visual Effects In A Supporting Role) kerül díjazásra.

Outstanding Special and Visual Effects kategória

(Almost Human) – FOX

Technológiai kategóriákban nem ritkaság, hogy az újoncokat is díjazzák. A FOX friss szériája ízig-vérig sci-fi, remek látvánnyal, futurisztikus akciójelenetekkel és ami a legjobb, hogy az Almost Human azon alkotások közé tartozik, melyek hazánkba is eljutottak, így anyanyelvünkön is nézhetjük őket.

Cosmos: A SpaceTime Odyssey – FOX/NatGeo

Egy rendhagyó természettudományos barangolásként is tekinthetünk a Kozmosz című sorozatra, mely a modern technológiák minden eszközét bevetve, hihetetlen minőségű animációs munkával szegezi a képernyők elé a nézőket és tulajdonképpen szórakoztatva oktat. A széria lebilincselő vizualitását a Flame VFX csapatnak köszönhetjük.

Game of Thrones – HBO

Az évek folyam csak egyre jobb és jobb lesz a sorozat, melyet már sokadik alkalommal jelölnek a megtisztelő díjra. A VFX csapatok munkáját dicsérő lenyűgöző tájak, természetfeletti karakterek, véres harcjelenetek és nagyszerű technológiai megoldások a tökéletesen megírt forgatókönyvek kiegészítéseként nagyban hozzájárulnak a széria sikeréhez.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – ABC

Szintén egy újonc széria, mely a híres Marvel univerzumba kalauzol minket. A széria különlegessége, hogy átvezetőként szolgál a Bosszúállókból megismert karakterek külön történetei között, sőt a moziban debütáló filmekre reflektál is a sorozat, mely nagyszerű üzleti fogás, hisz ezzel kikényszerítik, hogy a nézők minél előbb látni akarják a filmeket. A vizuális effektusok természetesen a nagy-vásznon látott minőséget tükrözik.

The 100 – CW

Végre egy értékelhető sci-fi próbálkozást is sikeresen prezentált a CW, mely látványvilágában egyértelműen alázta a csatorna többi műsorát, így nem véletlen, hogy jelölték a díjra. Helyenként azért túlzásba is estek a Zoic stúdió alkotói (például az évad elején indokolatlanul használt Lens flare effektekkel) azonban ezen apró szépségfoltoktól eltekintve rendkívül élvezhető látványvilággal örvendeztették meg a hűséges nézőket.

Outstanding Special And Visual Effects In A Supporting Role kategória

Black Sails – Starz

Az óriási nyílt óceánok és a lenyűgöző tengeri csaták csupán a legjobb vizuális effektusokkal kiegészülve nyújthatnak igazi élvezetet. A Starz újonc kalózos sorozata pedig csodálatos vizualitással operál, melyet VFX csapatok tömkelege készített el, így nem volt nehéz begyűjtenie ezen technológiai jelölést.

Da Vinci’s Demons – Starz

Szintén jelölést kapott a Staz sikersorozata a már második évadjánál járó Da Vinci démonai, melynek legújabb szezonjában hatalmas új területek megalkotására nyílt lehetősége a készítőknek, hisz Leonardo mester kalandjai egészen az Újvilágig repítették a történet szereplőit.

Hawaii Five-0 – CBS

Természetesen nem csak a múltban, a jövőben játszódó szériáknak van szüksége vizuális effektusokra, ezt bizonyítja a napjainkban játszódó Hawaii Five-0 című sorozat is, melynek története a “szimpla” nyomozós vonalat követi. A nálunk is sikerrel futó kriminek egyébként már számtalan jelölést és díjat tudhat a háta mögött.

Mob City – TNT

Frank Darabont a 40-es évek Amerikájába kalauzolja a nézőket, méghozzá egy lenyűgöző képi világgal megáldott miniszéria segítségével. Sajnos a minőségi vizualitás nem tudta megmenteni a sorozatot, melynek második évadját már be sem rendelte a TNT, azonban ettől függetlenül a jelölést még könnyedén díjra válthatják a készítők.

The Walking Dead – AMC

Az élőhalottak életre keltése nem kis feladat, pláne, ha egy több héten keresztül tartó sorozat aktuális évadjánál kell végrehajtani ezen műveletet. A rendkívüli minőséggel elkészített környezet és a remekül eltalált vizualitás azonban már évek óta díjak tömkelegét szállítja az AMC egyik legnépszerűbb sorozatának.

Vikings – HISTORY

Ismét egy történelemhez kapcsolható széria, mely a vikingek korába kalauzolja el a nézőket. A vízi, nomád nép lenyűgözően kelt életre a modern technológiáknak köszönhetően, a vizuális effektusok pedig hibátlanul teremtik meg a történet átéléséhez szükséges illúziókat.

Share.

Leave A Reply