The Amazing Spider-Man 2: a kulisszák mögött

0

A DVD és a Blu-ray megjelenés alkalmából a Sony Pictures Imageworks felfedte a The Amazing Spider-Man 2 néhány látványos jelenetének trükkjét.

Egyik ilyen az, amikor “megfagy” az idő és a kamera körbejárja a területet, miközben senki és semmi nem mozdul. Jerome Chen ezzel kapcsolatban elmondja, hogy milyen komoly feladat ennyi ember mozdulatlanságát biztosítani, bár maga a koncepció egészen egyszerű volt. Mindössze arra volt szükség, hogy a jelenlévők hetekig gyakorolják a mozdulatlan ácsorgást addig az 5-6 percig, míg felveszik, ahogy a kamera átszáguld köztük és bemutatja a helyszínt. Ehhez képest a végeredmény  vizuális effektekkel megtámogatva igazán lenyűgöző és ebből is látszik, hogy a kreativitás és a VFX lehetőségek megfelelő elegye milyen szép végeredményt tud nyújtani. A másik jelenet sokkal nagyobb volumenű, hiszen New York teljes belvárosát érintő történésről van szó, amikor Electro némi rombolás kíséretében sötétbe borítja a várost.  Ennek technikai hátteréről John Haley beszél.

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

Leave A Reply