Emmy-díjat ért a Game of Thrones a Mackevision csapatának

0

A nagy sikerű Game of Thrones vizuális effektjeiről eddig is számos videót mutattunk be, most azonban elérkezett az idő, hogy az Emmy is díjazza ezeket.

A sorozat negyedik évada az “Outstanding Special and Visual Effects” kategória győzteseként a Mackevision tavaly alapított CGI és utómunka részlegének első hatalmas sikere. A megtisztelő cím elnyeréséhez nagyban hozzájárult Joern Grosshans (VFX supervisor) munkája, aki joggal nevezheti magát a sorozat veteránjának, hiszen már az előző évaddal is begyűjtött egy Emmyt. Katharina Kesslerrel (VFX producer) és a bő negyvenfős csapattal karöltve a negyedik évad 72 VFX jelenetéért felelősek, melyek egytől-egyik hozzájárultak ahhoz, hogy a Game of Thrones ne csak a tévénézők, hanem a kalózok egyik kedvenc tartalma is legyen, bár utóbbiról az HBO-nál korábban azt nyilatkozták, hogy nem feltétlen rossz dolog. “Kimondhatatlanul boldogok vagyunk és nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen csodálatos, igen összetett és drámai jeleneteken dolgozhattunk ebben az évadban. Az, hogy Emmy-díjat kaptunk, hatalmas megtiszteltetés mindenki számára, aki részt vett a munkában”, mondta Grosshans. A Mackevision egyébként a féléves munka folyamán a tömegjelenetek előállítására, a CG hajók megalkotására, valamint a víz szimulálására és a digitális környezet megfelelő megjelenítésére koncentrált.

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

Leave A Reply