Motion capture 400 dollár alatt

1

A kínai Noitom bejelentette saját fejlesztésű megoldását, mely a Perception Neuron névre hallgat és teljes testen történő motion capture felvételt tesz lehetővé.

Házilagos megoldásokkal egész olcsón lehet mozgásrögzítést végrehajtani, de a Perception Neuron 375 dolláros teljes testes csomagja sem olyan vészes, főleg, ha folyamatos munkát tudunk hozzá biztosítani. A Noitom projektje ugyan jelenleg még csak Kickstarter szakaszban van, de a kívánt 250.000 dollár helyett már most, a cikk írásának pillanatában is 284.550 dollár jött össze, pedig van még 11 nap a kampány végéig. Amennyiben ellátogatunk a vonatkozó oldalra, úgy a kötelező marketingjelzők közül hamar kihámozhatjuk, hogy a PN egészen harminc érzékelőig bővíthető, melyek Wi-Fi segítségével juttatják el az adatokat a feldolgozást végző PC-hez (vagy Mac-hez), BHV formátumban, amit akár a Noitom saját szoftverével, a Perception Axisszal is kezelhetünk. Az egész motion capture csomag ára nagyban függ attól, hogy hány szenzorral rendeljük, így a kezeket, vagy a felsőtestet megjelenítő tízes (induló) csomag ára 200 dollár, míg a húsz szenzoros, egész testes egység 375 dollárért vihető haza, már amennyiben a Kickstarter zárása után beindul a gyártás. Akinek azonban ez sem elég, annak 550 dollárért harminc érzékelőt ad a gyártó, amivel “bedrótozhatja” egyszerre a teljes testet és mindkét kezet is.

Share.

About Author

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

1 hozzászólás

Leave A Reply