Olympus PEN E-PL7: előnyben az önarckép

0

Korunk divatja a szelfi, legyen szó akár egy szimpla házibuliról, vagy netán Oscar-díj átadásról, így nem csoda, hogy az Olympus is ezt a hullámot kívánja meglovagolni.

Ehhez mérten az Olympus PEN E-PL7 egyik legfontosabb funkciója a dedikált Selfie Mode, amit elkészíteni és megosztani is mindössze pillanatok műve, ráadásul nagyban segíti az “alkotás” folyamatát a kihajtható és 180 fokban elforgatható LCD kijelző, melyen azonnal láthatjuk, hogy mit fogunk wifivel a közösségi oldalak tömegei elé tárni. A kinézetet a Pen E-P5-nél megismert retrós stílus jellemzi, de specifikációiban mindenben a kor elvárásainak megfelelő eszközzel van dolgunk, beleértve a 16 megapixelt és a cserélhető objektív lehetőségét. Aki kedveli a képek utólagos babrálását, annak érdemes tudni, hogy RAW formátumban is fotózhat, ilyenkor 17 MB-ot foglal az élet egyetlen pillanatának rögzítése, míg a legnagyobb JPG kép 4608 x 3456-ban 7,5 MB-ot vesz el az SD-kártyán rendelkezésre álló helyből. Az Olympus gépén a zársebesség 60-1/4000 mp között állítható, de a kézremegős képek ellen viszonylagos védelmet nyújt a képstabilizátor, ám ha nagyon necces a helyzet, továbbra is érdemes állványt használni, hiszen mégiscsak az a legtutibb megoldás. A 357 grammos és 115 x 67 x 38 milliméteres dimenziókkal rendelkező Olympus PEN E-PL7 képes 1080p-s videók rögzítésére 30 képkocka/másodperc sebességgel és mindezt 600 dollárért tudhatjuk a magunkénak, bár ilyenkor le kell mondanunk az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektívről, azzal együtt ugyanis 700 dollárért kaphatjuk meg az eszközt.

oympus pen e-pl7

 

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

Leave A Reply