Unreal Engine 4 az iskolákban

3

Az Epic Games igazán nagyvonalú gesztust tett, amikor azt mondta, hogy az Unreal Engine 4 szabadon használható az oktatási intézményekben.

Az Unreal Engine 3 még most is szép dolgokat tud, hiszen elég csak a most megjelent Lichdom: Battlemage-re gondolni, de ahogy minden motor felett, úgy felette is el fog járni az idő, így hamarosan le kell váltani. Ám az UE 4-et az Epic már most ingyenesen rendelkezésre bocsátja, oktatási céllal, amennyiben az adott főiskola, vagy egyetem kurzusa kapcsolódik a videojáték-fejlesztéshez, számítástechnikához, művészethez, építészethez, szimulációs és vizualizációs oktatáshoz. Azt azonban nem nehéz kitalálni, hogy miért lehet mindez komoly lehetőség, hiszen így a tanulók olyan motorral dolgozhatnak, melyet a profi fejlesztők is használnak, ergo ha kikerülnek a munkaerőpiacra, már lesz tapasztalatuk. Az Unreal Engine 4 ingyenes használatára itt lehet jelentkezni.

 

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.