Nikon D5500 a CES-en

0

Beindult a henger a világ egyik legnagyobb elektronikai őrülete, ahol a Nikon D5500 is felbukkant, sok egyéb más mellett, ám mi most főleg rá koncentrálunk.

Las Vegasban minden évben jól megfigyelhetőek a trendek, így most például az, hogy rengeteg autógyártó képviseli magát, miközben jelentős teret hódítanak maguknak a 3D-s nyomtatóik is, de ott vannak a hagyományosnak nevezhető eszközök, mint amilyenek a fényképezőgépek, köztük a Nikon D5500 is. A február ötödikén boltokba kerülő masina 24,2 megapixeles, odabent pedig EXPEED 4 processzor dolgozik, 100-25600-as ISO mellett, de érdemes megemlíteni a 39 pontos AF-rendszert, ami ha eltalálta a megfelelő fókuszt, akkor másodpercenként 5 kép rögzítése válik lehetővé. A Nikon D5500 a DX-formátumú DSLR-rek között először rendelkezik 3,2 hüvelykes, 1037k-dotos LCD érintőképernyős kijelzővel, de van még Wi-Fi is, amivel akár távolról is vezérelhetjük az eszközt, illetve Full HD mozgóképes rögzítés 50p/60p-vel. A váz maga 799 euróért vásárolható majd meg, míg a 18-55 VR II lencsékkel egy százassal (euróban, természetesen) többet kérnek érte, míg a legdrágább variáns a 18-140 mm-es VR, ami 1129 eurót kóstál vázastól. nikon d5500

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

Leave A Reply