Boldog születésnapot, Photoshop!

1

Immár két és fél évtizede, hogy a Photoshop, mint a legnépszerűbb képszerkesztő program, köztünk van, bár nem ilyen néven kezdte. 

Az Adobe Photoshop születése a nyolcvanas évek második felének közepére nyúlik vissza, amikor egy PhD hallgató, bizonyos Thomas Knoll a disszertációján dolgozott, majd 1987-ben oda jutott, hogy végül előállított egy képfeldolgozó szoftvert a gépére, ami egy Mac volt. Nem kellett hozzá sok idő, hogy bátyja, John Knoll (aki akkortájt az ILM-nél dolgozott), meglássa a fantáziát testvére munkájában, és innentől kezdve együtt kalapálták a programot. Végül 1990. februárja volt az az időpont, amikor megjelent a Photoshop 1.0, és kezdetét vette az evolúció, mely jelenleg a Photoshop CC 2014-nél tart, de minderről bővebben olvashattok a digitalarts online cikkében.

photoshop 1_0

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az Adobe Photoshop egynegyed évszázada - Meshmag

Leave A Reply