Nvidia Quadro M6000: az új romboló

0

Az Nvidia bejelentette új zászlóshajóját, az M6000-t, mely a Titan X-hez hasonlóan Maxwell generációs MG200 magot tartalmaz. 

Az Nvidia történelmében ez az első, hogy egy Quadro kártya ilyen hamar érkezzen a GeForce után, ami pedig a sebességet illeti, szignifikáns gyorsulás tapasztalható a K6000 generációhoz képest, bár erről konkrét benchmark számokat még nem tudni. Ugyanakkor Greg Estes (Nvidia) szerint a LucasFilm csapata már vallatóra vette a hardvert, és a keményebb számítási feladatok esetében 55 százalékos gyorsulást tapasztaltak. A témáról egyébként hamarosan még hosszabban értekezünk, hiszen az Nvidiánál vannak érdekességek a jövőre vonatkozóan is.

m6000 spec

Érdemes még megemlíteni a Quadro VCA-t, ami nem más, mint nyolc darab M6000 egyetlen házban, valahogy így:

vca

Share.

About Author

Ratfai Gabor

2009-ben kezdtem cikkeket írni a GameStar magazinba, majd rá két évre úgy hozta a sors, hogy átmenetileg a szerkesztői tevékenység vált a főprofillá. Ezt követően egyre több oldalnak dolgoztam, jellemzően a videojátékok, a számítástechnika és a mobilkommunikáció témáiban, de autóstesztek és alternatív hajtással foglalkozó autós cikkek is tarkítják a portfólióm. Szeretek időről-időre szubjektív véleményeket, gondolatébresztőket írni, melyek alapgondolatai leginkább a videojátékok világának történéseivel kapcsolatosak. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni motor nélküli repülőgéppel a levegőben.

Leave A Reply