fbpx

Három olyan rövidfilm, amit mindenképpen látnod kell!

0

Íme három olyan rövidfilm, melyek a legjobbak között vannak a maguk kategóriájában, és már csak a vizuális effektek miatt is megéri megtekinteni őket. 

Az elmúlt néhány hónapban a 3D elkötelezettjei, tehát rajongók és alkotók vegyesen szerte a világban, megtehették, hogy a 3D World CG Awards keretein belül megtegyék jelöléseiket, illetve leadják szavazataikat a szerintük legjobbnak ítélt művekre. Most, hogy lassan a végére érünk az évnek, vagy legalábbis erősen közelítünk felé, hiszen már csak néhány nap híján egyetlen hónap van hátra, megszülettek a győztesek, melyek közül a Creativebloq szemezgetett, különös tekintettel a rövidfilmes kategória “kreatív” szekciójára, ahol igen érdekes, és szórakoztató alkotásokat találhatunk. Nem is húznánk tovább az időt, lássuk, melyik az a három rövidfilm, amit mindenképpen érdemes megtekinteni.

Power/Rangers

Az Ingenuity Studios és Joseph Kahn (rendező) munkájának gyümölcse, melyben egészen komplex vizuális effekteket láthatunk, egyébiránt pedig az alkotás elkészítéséhez félévnyi munkára volt szükség, átvirrasztott éjszakákkal, és hétvégi munkákkal.

“Rendkívül elfoglaltak voltunk más munkákkal is, így az utómunka során meg kellett osztanunk az erőinket, és jó pár éjszakát tettünk a projektbe”, mondta Grant Miller (VFX supervisor), míg David Lebensfeld, aki szintén VFX supervisorként dolgozott a projekten, úgy fogalmazott, hogy aki a saját munkáján dolgozik, annak egész mást jelent ez a dolog, mint egy külső megrendelés esetében. Szerinte a díj elnyerése maga a cseresznye az egésznek a tetején. Szerencsére azt is meg tudjuk nézni, hogy a Power/Rangers rövidfilm egyes jelenetei milyenek voltak a felvételkor, és mivé váltak az utómunka során.

A csapat a munka elkészítéséhez más projektekről kért kölcsön ismerős színészeket, akik éppen rendelkeztek annyi szabadidővel, hogy a forgatásokat végig lehessen csinálni, de a lényeg, hogy az összesen 248 VFX shottal tarkított alkotás a végére egységes egésszé állt össze, és tényleg jó lett. Nem véletlen kapta a díjat.

Artoo in Love

Egy briliáns rövidfilm az, amit láthatunk, mégpedig Evan Atherton rendezésében, ahol a Star Wars sorozatból ismert csipogó droid szerelmének lehetünk tanúi, melyet egy postaláda irányában táplál. A rendező ezt a filmecskét az Autodesknél dolgozó barátaival rakta össze, ami meg is látszik a kivitelezésen, hiszen nagyon jól sikerült az alkotás. a CG Awards egyik bírája, Cirstyn Bech-Yager így nyilatkozott: “hogyan ne szerethetnénk az Artoo in Love-ot? Minden megvan benne, ami garantálja a sikert, tehát remek textúrák, csodás végeredmény, és egy boldog véget érő, édes kis történet”.

Sync

Ahogy az előbbi két esetben, úgy most is azt lehet mondani, hogy mindenképpen megérdemli az elismerést a rövidfilm, melynek rendezője és a koncepció kitalálója ugyanaz a személy, Hasraf. Szerinte meg kell tanulni a dobozon kívül gondolkozni, amikor úgy használjuk a CGI-t és a VFX-t, hogy közben egy jól megalapozott sztorit kívánunk elmesélni. “A Sync nyitott kapukkal várt rám, mint filmrendezőre, és külön büszke vagyok arra, hogy ilyen tehetséges csapattal dolgozhattam együtt, akikkel igazán nagy dolgokra voltunk képesek”.

Share.

About Author

Leave A Reply