Két breakdown video a Mr. X stúdiótól

A Mr. X stúdió számos sorozaton és filmen dolgozott már, most a Vikings és a The Strain szériák titkait leplezték le.

A Mr. X stúdió talán nem tartozik a legismertebbek közé, de így is rengeteg nagy projektben vesznek részt. Ezek között számos ismert sorozatot találunk, amelyek látványvilága többek közt nekik köszönhetően olyan élethű és páratlan. A stúdió a napokban két projektjéről is lerántotta a leplet. Az első az eddig négy évadot megért The Strain (itthon A kór), amelyben egy titokzatos vírus vámpírokká változtatja az embereket. A másik pedig a Vikings, amely immár hatodik szezonjánál jár és címéből adódóan a skandináv mitológiát dolgozza fel.

A The Strain breakdown videóját rögtön nem kisebb jelenettel kezdik, mint a New York-i Szabadság szobor felrobbantásával. Majd az ebből keletkező lökéshullám elsodorja az egyik szereplőt, hogy aztán végigsöpörjön az egész városon. A video második harmadában még mindig a lökéshullám és az általa okozott pusztítás áll a középpontban. Csak épp egy autó utasának szemszögéből, aki tehetetlenül veszi tudomásul, hogy egy másik autó telibe találja az övét. A bemutató végén még megnézhetjük, hogyan készült a robbanás helyén magasodó gombafelhő, miként takarja ki a napot.

https://vimeo.com/234556403

A Vikings sorozat látványvilága rengeteg nagytotállal operál, ez pedig a témából adódóan sajátos technikákat és megoldásokat követel. Éppen ezért a jelenetek zömében leginkább a tájat csinosították fel (vagy épp csúfították el, mikor mire volt szükség), valamint rengeteg tömegjelenetet készítettek. Sok olyan részlet van, ahol a forgatáson használt néhány sátorból kellett 3d-s modellekkel egész táborokat felépíteni. Vagy épp a sereg létszámát a sokszorosára felduzzasztani, amihez vélhetően külön erre fejlesztett szimulációs szoftvereket alkalmaztak. Ezt a technológiát egyébként nem csak a sátrak, falvak házai vagy katonák esetében használták, de még a folyón felevező hajóhadnál is.

https://vimeo.com/234549891

A Mr. X stúdió a TV-s sorozatok mellett több hollywoodi moziban is közreműködött. Dolgoztak a Sully, a Zoolander 2, a The Finest Hours, a Ben Hur vagy épp a Pacific Rim utómunkáin is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag