Így készült Justin Timberlake Supplies videoklipje

A Rodeo FX stúdió új breakdown videójában Justin Timberlake legújabb videoklipje, a Supplies kulisszatitkait mutatja be.

Jó ideje már a videoklip-gyártás is legalább olyan összetett és komoly munka, mint egy filmforgatás. Így nem csoda, ha a mozis körökben is magasan jegyzett Rodeo FX stúdió is bevállal időnként egy-egy ilyen projektet is. Legutóbb épp Justin Timberlake új videoklipjét készítették el. A Supplies breakdown videójában pedig megmutatják néhány titkukat.

https://vimeo.com/263558798

A Supplies egy szürreális világot mutat be, ahol az utca felett esernyők lebegnek, a táncosok a levegőben pörögnek, az utcákon pedig krokodilok sétálnak. Az emberek pisztolyokból készült nyakörvet viselnek, a családok pedig a város melletti roncstemetőben egyesülnek.

A Supplies elkészítésének egyik érdekessége, hogy az előkészületektől a végeredmény megszületéséig mindössze egyetlen hónapot vett igénybe. A klip tíz teljesen eltérő jelenetet tartalmaz, amelyek elkészítése más és más technológiákat és megoldásokat kívánt. Az egyik legbonyolultabb jelenet a lebegő táncosoké volt, amelyet trambulinokkal oldottak meg. A táncosokat 200 fps sebességgel rögzítették, majd a stúdió a Python egy házilag továbbfejlesztett particle-pluginját használta fel.

A Rodeo FX videoklipek készítése mellett megannyi hollywoodi projektből is kiveszi a részét. Emellett reklámok és TV-s sorozatok is fűződnek a stúdió nevéhez. Dolgoztak a Nike, a Danone és a Mentos reklámjain,valamint Disney, Marvel és DC mozikon is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag