Operation Red Sea breakdown

0
A koreai Macrograph stúdió készítette az Operation Red Sea VFX-munkáit, amelyektől a katonai akciófilm még látványosabbá vált. Munkájukról új breakdown video is készült.

 

Látványos akciófilmeket nem csak Hollywoodban tudnak készíteni, sőt. Idén februárban jelent meg a koreai Operation Red Sea, amely a haditengerészet egy mentőakciójáról szól. Dante Lam rendező filmje rengeteg akciójelenettel rendelkezik, megannyi robbanás és nyaktörő kaszkadőrmutatvány teszi izgalmassá. Ezek elkészítésében a Macrograph stúdió segítségét kérték, akik egy breakdown videóban mutatják be munkájuk érdekességeit.

Az Opreation Red Sea breakdown videója egy sivatagban indul, ahol egy katonai szállítórepülő száll fel. Egy ilyen költséges jelenetet természetesen digitálisan sokkal gyorsabb és olcsóbb összerakni. A helikopterből kiugró katonák esetében az ugrásnál zöld hátteret alkalmaztak, ugyanakkor a levegőben készült felvételek valódiak. Itt mindössze annyi a turpisság, hogy a kaszkadőrök arca helyére a színészekét varrták. Később láthatjuk több helyszín felépítését is, ipartelepek és lerombolt városok utcáit. A mesterlövész puskájából kilőtt lövedék is több layernyi effekt eredménye, ahogyan az utcai robbanások is. Itt a felboruló járművek is digitálisan kerültek a felvételre. Jellemző, hogy egy olyan egyszerű jelenet, mint egy katonai drón földre helyezése is digitális utómunkát igényel. Ahelyett, hogy műanyagból vagy kartonból legyártották volna a katona által a földre letett eszköz makettjét, digitálisan illesztették a képre azt.

 

A Macrograph stúdió kifejezetten ázsiai projektekre koncentrál. Az Operation Red Sea mellett dolgoztak a 3Body, a The Bombing, a Vanishing Time, a Boy Who Returned, az Operation Mekong vagy épp a Mermaid filmeken is.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply