Megérkezett a DigitalDust karácsonyi kisfilmje

A hazai DigitalDust csapata karácsonyi kisfilmmel jelentkezett, ami a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet, ennek fontosságáról az ünnepek idején sem szabad megfeledkeznünk. Bár a kisfilm egy karácsonyfa szomorú sorsát mutatja be, a történet azért tartogat megoldást a problémára.

Az alkotócsapat két tagja, Bucsok Zoltán és Nyistár Imre volt Mesharray-diákok, mindketten 3ds Max képzésen vettek részt, és most együtt erősítik a DigitalDustot. Zoli és Imre régóta tervezték már a film megvalósítását.

A kisfilm ötlete két éve fogalmazódott meg bennünk. Amikor felköltöztem Budapestre, karácsony után meglepett a sok kidobott, utcán heverő fenyőfa látványa. Én vidékről származom, mi minden évben élő fát díszítünk, amit utána kiültetünk a kertbe. Ez a gondolat adta a video témáját.

Mivel a téma miatt a videó megjelenése decemberben aktuális, ha nem kezdtük meg időben a munkát, időhiány miatt a projektet kénytelenek voltunk a következő évre tolni.” - mondta Zoli. “A kisfilm Unity Engine-el készült, a 3D látványt 3ds Max-ban építettük fel, és az animációhoz motion capture technikát alkalmaztunk. Összesen öten dolgoztunk a projekten, nagyjából egy hónap alatt készült el a film.

MEGOSZTÁS:
Meshmag