A tyFlow új granular solvere videón

2

Tyson Ibele kiadott egy új demo videót a tyFlow-hoz, amin a toolset új granular solvere látható. A tyFlow-val a 3ds Max Particle Flow particle rendszerét válthatjuk ki.

A solver teljesen integrálva van a tyFlow globális constraint solverével, tehát a granuláris folyadékok képesek interakcióba lépni a soft bodykkal és a cloth-okkal; és a GPU gyorsítást is támogatja OpenCL által.

Ibele az Instagram postjában azt írta, a rendszer könnyedén elbír hatalmas mennyiségű particle-t: a beágyazott videóban például 8 millió particle szerepel.

View this post on Instagram

After months of research and development, tyFlow's granular solver is nearly complete. It's fast, supports OpenCL GPU acceleration, and can easily handle a huge number of particles. Here you can see the result of 8 million particles simulated to interact and collide with an animated character, resulting in the formation of all sorts of interesting structures, fracture patterns, piles and spills. This new solver is fully integrated into tyFlow's global constraint solver, so granular particles can interact with cloth, ropes, softbodies, etc. tyFlow's simple interface makes it easy to design complex simulations like this without much hassle, while still giving users tons of control over the behavior of each particle. #tyflow #autodesk #physx #procedural #generative #animation #grain #sand #simulation #cg #3d #vfx #3dsmax #particles #mdcommunity #mgcollective #ssequential #plsur #chaosgroup #vray #creepy #sandman

A post shared by Tyson Ibele (@_tyflow_) on

tyFlow: a 3ds Max Particle Flow-jának teljes újragondolása
Ibele elmondása szerint a toolset az, ‘ami a PFlow lehetett volna, ha a fejlesztők nem hagyták volna abba körülbelül 10 éve a fejlesztését’.

A teljesen új típusú anyagok rekreálása mellett a tyFlow-val lehetővé válik a simulation retiming, és a Phoenix FD és Krakatoa natív fájlformátumai is támogatást kapnak.

A tyFlow-val a szimuláció teljesítménye is megnő: Ibele olyan dolgokat említett, mint a multi-threading, GPU instancing a viewportban és a ‘szupergyors’ auto caching.

A tyFlow még mindig a fejlesztés korai fázisában van. Ibele még nem jelentette be az árazást, sem a kiadás időpontját, de publikus béta várható, amint a toolset kicsit összeszedettebb állapotba kerül.

Több tyFlow demo videó megtekintése Tyson Ibele Instagramján

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Pingback: tyFlow kocsitörés demo - Meshmag

  2. Pingback: Várható újdonságok a 3ds Max-ban - Meshmag

Leave A Reply