Majomhalom – 猿の丘 – Jigokudani

0

Fototura-japan-001

Japánba látogatva hagyományosan az első fotós úticélunk a Jigokudani nemzeti parkban lévő Pokol völgye. Nevét a számtalan helyről felgőzölgő hévforrás miatt kapta, melyek az év bizonyos szakában kísérteties látványt kölcsönöznek neki.

Ennek ellenére közel sem egy barátságtalan hely. A hőforrások körüli tavakhoz húzódnak le télen a legészakibb majomfaj képviselői a hómajmok vagy más néven Japán makákók. Biztosan láttátok már valamelyik természetfilmben, ahogy bealudt arcú majmok lustán ejtőznek a gőzölgő vízben. No, ők azok!

Négyszer voltunk már itt. Felismerjük a majmokat. Ahogy az elmúlt hetekben a neten körbejárt mobiltelefont kezelő, a középső ujját félreérthetően tartó példányt is. Nézd, ez akarta ellopni a csokinkat! – jutott eszünkbe 🙂

Jó érzés, hogy többet látunk a képben, mint mások. Ismerjük a titkokat, hogy miért tartja úgy az ujját és azt is tudjuk, hogy nem ez az első “esete”!

Februárban újra Japánba megyünk fotózni. A csapat több időt szeretne eltölteni a darvaknál. A többség dönt, így lehet, hogy jövőre kihagyjuk.

A kép a Majomhalom címet kapta. A filmek ritkán mutatják be azokat a majmokat, akik nem mehetnek még a medencék közelébe sem. Szigorú hierarchia van, a medence kiváltság, nem jut belőle mindenkinek, még akkor sem, ha üres. A kiszorult majmok szoros kupacokba gyűlnek, arcukat is eltakarva melegítve egymást. Ezen a képen éppen egy konflikusra figyelő formás csoportosulásuk látható.

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply