Olyan neveket kaptak az Intel Xeon processzorok, mintha telefon előfizetések lennének

Fél évtizednyi működés után az Intel úgy döntött, ideje egyértelműbben jelezni a Xeon processzorok nevében a teljesítményt. De sikerült? 

Vajon az E5 és E7 nevek valóban nem tükrözik eléggé, hogy procik mit tudnának? Az Intel alighanem így gondolta, mert úgy döntött, hogy az Apple Mac Pro, Dell Precision, HP Z-sorozatban működő egységek méltóbb elnevezést érdemelnek, ezért másfajta megközelítést választott.

Az év közepe táján megjelenő chipek majdan a Platinum, Gold, Silver és Bronze neveket fogják viselni, ami utalhat például az olimpiai érmekre, de ugyanúgy a bankkártyákra is, írja a Digital Arts, ám magyar füllel leginkább olyan, mint a mobilszolgáltatók ügyfél rangsorolása.

Korábban egy Intel-közeli szakember már megszellőztette, hogy a processzorok Xeon-P, Xeon-G, Xeon-S, és Xeon-B nevekkel érkeznek majd, ami ezek szerint egybe vágott a jelenlegi információkkal. A fémes jelölés értelemszerűen azt mutatja, hogy milyen teljesítményt tudnak az egységek, így a Platinum felel meg az E7-nek, és a Bronze az E5-nek.

MEGOSZTÁS:
Meshmag