The Hitman’s Bodyguard breakdown

Hogyan készült Ryan Reynolds nem is olyan szörnyű akció-komédiája, a The Hitman’s Bodyguard?

Idén nyár végén került a mozikba Ryan Reynolds legújabb akció-komédiája, a The Hitman’s Bodyguard (itthon Sokkal több mint testőr). A történet a világ legprofibb testőréről szól, akit különös klienshez rendelnek. A megvédendő személy ugyanis egy bérgyilkos, akinek jelenése van egy tárgyaláson. Az oda vezető út azonban egy sor váratlan és vicces helyzetet eredményez. Egy ilyen mozi nem is feltétlenül a látványvilágával hódít, mint inkább a színészi alakításokkal és a jól megírt történettel. De még így is nagy szükség volt a Worldwide VFX csapatára, akik most az alábbi breakdown videóban mutatják be munkájukat.

https://www.youtube.com/watch?v=mFVg5fR1MMI

A video leginkább a The Hitman's Bodyguard akciójeleneteire és az üldözéses jeleneteire koncentrál. De láthatjuk benne többször is, hol cserélték le egy-egy távolabbi felvétel esetében a hátteret. Sok helyen ugyanis valamiért nem feleltek meg a sztráda környékén álló házak vagy fák, ezért ezeket egyszerűen lecserélték. Szintén érdekes részlet, amikor a motorcsónak a csatornában megfordul. Bár maga a manőver valódi, biztonsági okokból az egyik hajót utólag varrták a jelenetre. Illetve a csónak által felvert víz mennyiségével sem voltak elégedettek a film készítői, ezért azt digitálisan egy kicsit megdobták. Voltak olyan autós jelenetek is, ahol mind a környezet, mind az autó csak 3d-s modell. A teherautós jelenetben pedig külön-külön vették fel, ahogy a teherautó az oszlopnak ütközik, valamint a járókelők szétszaladnak előle. Az épület előtti robbanás ugyan valódi, csak épp azt biztonságos környezetben hajtották végre, majd később illesztették az épület elé.

A Worldwide VFX kifejezetten szakértőnek számít az akciófilmek terén. A The Hitman's Bodyguard mellett dolgoztak többek közt a Homefront, a The Expendables 3, a London has Fallen, a Criminal és a Security mozikon is. De persze teljes repertoárjuk ennél jóval bővebb.

MEGOSZTÁS:
Meshmag