Idén 25 éves a Crystal Dynamics

0
A Crystal Dynamics, a Tomb Raider széria fejlesztői új videóban meséltek az elmúlt negyed évszázadról és a jövőről.

 

Bár a Tomb Raider sorozatot eredetileg a Core Design csapata álmodta meg, és egészen 2003-ig ők is fejlesztették, mára a Crystal Dynamics neve legalább ennyire összeforrt a sorozattal. Utóbbi stúdió idén ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját, amelyről az alábbi videóban emlékeznek meg.

A Crystal Dynamics csak a 2006-os Tomb Raider: Legenddel vette át Lara Croft sorsa felett az irányítást, előtte is rengeteg emlékezetes játékot készítettek. Nekik köszönhetjük a Legacy of Kain szériát, a Soul Reaver játékokat, a Whiplash-t, valamint a Gex és Pandemonium sorozatokat is. Ám, miután a Square Enix jóvoltából hozzájuk került minden idők leghíresebb kincsvadász és régésznőjének története, már csak ezzel foglalkoztak.

A stúdió eleinte nem sokban tért el az első Tomb Raider játékok által kitaposott erősen árkádos játékmenettől, első próbálkozásaik nem is arattak osztatlan sikert. A széria apránként megkopott, a régen jól működő megoldások elavulttá váltak. És a látványvilág sem volt képes sokat javítani az egyes játékok megítélésén. Ám végül 2013-ban elérkezett az idő, hogy drasztikus változtatásokat hajtsanak végre: teljesen új alapokra helyezték a Tomb Raider franchise-t, megszületett az esendő, sérülékeny, tapasztalatlan Lara Croft. A siker nem is maradt el, a reboot óriásit szólt. 2015-ben jött is a folytatás, a Rise of the Tomb Raider, amely máig az utolsó epizód. Ez minden tekintetben egy picit tovább vitte az új koncepciót, sokkal nagyobb világot, még pazarabb grafikát és remek sztorit hozott.

A Crystal Dynamics csapata ezekről is mesél a fenti videóban, de kitérnek a jövőre is. Mint ismer, a stúdió bő tíz év után először fejleszt olyan játékot, amely nem a Tomb Raider franchise-hoz tartozik. Ők készítik a hivatalos The Avengers játékot. A múltban rengetegszer előfordult, hogy egy-egy filmhez kötődő (szinte kötelező jelleggel kiadott) játék-adaptáció kritikán aluli minőséget hozott. Ez főleg a nagyon rövid határidőknek volt köszönhető. Ám ismerve a Crystal Dynamics munkásságát, joggal bizakodhatunk, hogy a The Avengers is elképesztően magas szintet fog képviselni, ha egyszer megjelenik.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply