Így készült a Dark, a Netflix első német sorozata

A RiseVFX csapata is dolgozott a Dark című sorozat első évadán, munkájukat pedig egy breakdown videóban mutatták be.

A Netflix napjaink egyik leggyorsabban terjedő szolgáltatása, amelyre sokan úgy gondolnak, mint a hagyományos televíziózás leváltójára. Az előfizetős online szolgáltatás keretében rengeteg sorozathoz kapunk azonnali hozzáférést, ám ezek eddig elsősorban amerikai sorozatok voltak. Idén viszont elkészült az első német Netflixes sorozat is, a Dark. A történet egy német kisvárosban játszódik, ahol két fiatal srác rejtélyes körülmények között eltűnt. A nézők négy családot ismerhetnek meg, akik a fiúk után kutatnak. Mivel a sztorit misztikum szövi át, a látványvilág is elég egyedi. Ennek megteremtésében pedig a RiseVFX stúdió is hathatósan közreműködött.

A stúdió a napokban egy vadonatúj breakdown videót is összeállított, amelyben a Dark első évadának néhány jelenetét gyűjtötték össze. A video elején egy atomerőművet láthatunk különböző beállításokban és napszakokban. A forgatás helyszínén azonban ilyen erőmű nem volt, így ezt a RiseVFX csapata modellezte le és helyezte el a felvételen. Később egy titokzatos gépet is láthatunk, amelynek mozgó alkatrészeit (különös, forgó hengereket) is a stúdió animált meg. Azt hihetnénk, hogy egy jelent, amelyben elpusztult madarak hevernek az utcán, nem igényel különösebb vizuális munkát. Ehhez képest a madarak is utólag kerültek a felvételre, ahogy abban a jelenetben is, ahol épp lezuhannak az égből. Szokás szerint a tömegjeleneteknél is alkalmaztak trükköket, a tornatermi megbeszélés egy részét zöld háttér előtt vették fel. A hátsó sorokban ülőket később varrták a jelenetre. Ugyanígy a döglött birkák is csak a stúdió révén hevernek a pusztában.

A RiseVFX sorozatok mellett rengeteg mozifilm elkészítésében is kiveszi a részét. Ilyen a Black Panther, a The Fate of the Furious, a Doctor Strange, valamint több The Avengers film is. Vagyis többnyire olyan alkotásokon dolgoznak, amelyek a valóságtól elrugaszkodott jelenetekkel csábítják a nézőket.

MEGOSZTÁS:
Meshmag