Megérkezett az Unreal Studio 4.21

Az Epic Games kiadta az Unreal Studio valósidejű vizualizációs platform 4.21-es verzióját. A frissítéssel érkezett többek között natív Revit, VRED és Deltagen fájl támogatás, és javítottak a 3ds Max matériák konverzióján is.

Az új verzió az Unreal Engine 4.21 újdonságaira is épít — például a földrajzilag heyes nap pozicionálásra, és az új ‘Pixel Streaming’ rendszerre.

Könnyebb módszer a CAD adatok Unreal Engine-be való importálására
Az idén megjelent, és egyébként még mindig csak béta verzióban elérhető Unreal Studio segítségével a dizájnerek és építészek felhasználóbarátabb környezetben importálhatnak asseteket az Unreal Engine-be.

Az Unreal Studio mellett a Datasmith is a platform része, amivel 3ds Max scene-eket és CAD adatokat importálhatunk, és néhány előre elkészített matériát is tartalmaz.

Datasmith újdonságok: Revit fájlok, javított 3ds Max material konverzió, és új eszközök
Az Unreal Studio 4.21-ben már támogatottak a Revit, VRED és Deltagen natív fájlformátumai, és a DWG és Alias wire fájlok is.

A 3ds Max matériák konverzióján javítottak, és már támogatják a leggyakrabban használt 3ds mapokat, valamint újult a BRDF matching is a V-Ray materialokhoz, főleg a fém és üveg anyagéhoz. Emellett a 3ds Max material graph-ok már egyenesen Unreal graphokká alakíthatóak a Datasmith-el való exportálás közben.

A CAD modellek feldolgozására is új eszközök érkeztek, olyan opciókkal, mint például a jacketing, ami eltávolítja a nem látható darabokat; és a defeaturing, ami kitörli a felesleges részleteket.

Unreal Engine újdonságok: földrajzilag helyes nap, és Pixel Streaming rendszer
Mostantól a napot a 3ds Max megoldásához hasonlóan pozicionálhatjuk — így pontosan rekreálhatjuk a nap fényét egy valós, konkrét földrajzi helyen és időben.

Az új Pixel Streaming rendszerrel pedig  egy packaged Unreal Engine applikációt hostolhatunk egy lokális gépen vagy a felhőben, és a viewportot egyenesen a felhasználó böngészőjébe streamelhetjük. A felhasználó így interakcióba léphet az alkalmazással anélkül, hogy bármit fel kellene telepítenie a számítógépére.

Az Unreal Studio ingyenes, nyílt béta kereteiben tölthető le. A béta jelen állás szerint 2019 szeptemberéig fut majd, ami után fizetőssé válik a szoftver. Az ára várhatóan 49 dollár lesz havonta, de egy évre előre kell fizetnünk.

Az Unreal Studio 4.21 újdonságainak listája az online release note-okban

MEGOSZTÁS:
Meshmag