Megérkezett a Mudbox 2019

Az Autodesk kiadta a Mudbox digitális sculpting szoftver 2019-es frissítését. Az új verzióban továbbfejlesztették a dinamikus tesszellációs rendszert, és lehetőséget adtak több mesh egyetlen objektummá merge-elésére is.

Az új verzió a Maya modellező és animációs szoftver 2019-es és LT 2019-es frissítésével, illetve a MotionBuilder mocap szerkesztő szoftver 2019-es frissítésével egy időben érkezett.

UV támogatás, selection setek és joint weightek dinamikus tesszelláció közben is
A Mudbox 2019 továbbfejleszti a tavaly a Mudbox 2018.2-es verzióban érkezett dinamikus tesszellációs rendszert.

A rendszer lehetővé teszi a mesh felbontásának lokális, dinamikus növelését sculptolás közben: a felbontás csak ott nő, ahol szükség van rá, így nem kell előre az egész mesht subdivide-olni.

Ezúttal a rendszerbe a UV támogatást, a selection seteket és a joint weighteket építették bele, illetve az aktuálisan kiválasztott sculpting eszköz falloff típusát is figyelembe fogja venni ezentúl a tesszelláció.

Emellé a Smooth toolhoz érkezett egy új Preserve Volume opció, amivel megakadályozható a mesh dinamikus tesszelláció általi túlságos degradálódása.

Új megoldások a meshek merge-elésére és különválasztására
A frissítésben újdonság még a Combine Meshes, aminek segítségével több source mesh-t egyetlen mesh-sé olvaszthatunk össze. Ez eddig lehetetlen volt a Mudboxon belül.

A meshek összeolvasztását vissza is vonhatjuk a Separate Selection menüpontban.

Egyéb újdonságok: jobb stamps workflow, javított UI scaling, tooltipek és gyorsbillentyűk
A frissítéssel bekerült egy új Stamp Offset érték is, amivel a stamp-ek modellre gyakorolt hatását hangolhatjuk finomra.

A Patch tool már használható border edge-ek nélküli belső face-eken is, így meshdarabokat távolíthatunk el, illetve lyukas felületeket is összezárhatunk vele.

A magas DPI-s monitorok támogatásán is fejlesztettek: a támogatás eredetileg a Mudbox 2018.2-ben érkezett, de most már az interface is rendesen méreteződik a felbontáshoz viszonyítva. Több UI darabot újradizájnoltak a 4K-hoz való alkalmazkodás végett.

Mindemellett már több UI elemnek van tooltip-je, és rengeteg olyan eszköz és parancs kapott gyorsbillentyűt, aminek eddig nem volt saját billentyűkombinációja.

A Mudbox 2019 futtatásához legalább Windows 7-re, RHEL vagy CentOS 7.3-mas vagy 7.5-ös Linuxra, vagy Mac OS X 10.11-re van szükségünk. A szoftver csak előfizetéssel érhető el, aminek ára havi 10, vagy évi 80 dollár.

Újdonságok teljes listája az online changelog-ban

MEGOSZTÁS:
Meshmag