Origami: ingyenes Nuke script low-poly geometry generálásához

Mark Joey Tang kiadta az Origami nevű ingyenes Nuke scriptet, amivel low-poly geometry-t generálhatunk high-poly modellből vagy point cloudból.

Patchek vagy scatter objektumok generálása high-res modellekből, vagy 3D scan datából
Az Origamival a forrás geometry-t hozzálinkelhetjük egy Nuke primitívhez, amit aztán az Origami a forrás low-poly reprezentációjává változtat. Ezt megtehetjük animált geometry-vel, vagy akár több forrásobjektummal is.

Tang, aki egyébként többek között az Atomic Fiction-nél, a Method Studios-nál és a Scanline VFX-nél is dolgozott, azt nyilatkozta, hogy az Origamin eredetileg csak a saját maga szórakoztatására dolgozott, de azóta továbbfejlesztette, hogy mindennapi munkára is praktikus legyen.

A szoftver például kamera projekcióhoz való geometry patch-ek generálására, modellek scatter-hez való egyszerűsítésére vagy szkennelt adatok meshelésére és egyszerűsítésére is tökéletes.

Még effektek készítéséhez is használható, ahogy azt a videóban 05:35-kor láthatjuk: a dinoszaurusz nyálcsíkjai is Origamival készültek.

Az Origami használatához legalább Nuke 10.0-ra van szükségünk Windows-on, Linuxon vagy Mac OS X-en. A szoftver ingyenesen letölthető.

Az Origami letöltése a Nukepediáról

Mark Joey Tang többi ingyenes Nuke tooljának megtekintése

MEGOSZTÁS:
Meshmag