Ingyenes Continuum 2019 frissítés a Boris FX-től

A Boris FX kiadott egy ingyenes frissítést a Continuum editing és compositing szoftverekhez való effekt plugin suite-hoz. A frissítésben bővítették a Particle Illusion toolset funkcionalitását.

Jobb teljesítmény és új Properties panel a Particle Illusion-höz
A Particle Illusion – korábbi nevén particleIllusion – eredetileg egy standalone applikáció volt, és csak a Continuum 2019-es kiadásától lett része a szoftvernek. Ehhez az integrációhoz nulláról építették újra az eszközt 64 bites alkalmazásként.

A legújabb frissítés – aminek a feleslegesen bonyolult hivatalos neve a 2019 (12.0.1)-es frissítés, mivel a Continuum 2019 az előző számozás szerint a 12-es verzió lett volna – sokat dob a szoftver teljesítményén.

A hivatalos bejelentésben a Boris FX jelentős javításokról ír a rendereléssel kapcsolatban, illetve a Particle Illusion interface-ében is, viszont a teljesítmény növekedésének pontos értékeit nem ismerjük.

A frissítéssel egy új properties group is került a Particle Illusion-be, aminek segítségével "szinte minden" aktív emitter beállítást szerkeszthetünk.

Particle Emitter 3D és Title Studio frissítések
A Continuum más részeit is érinti a frissítés: a Particle Emitter 3D filter 16 új presetet kapott, a Title Studio címkészítő eszköz pedig centre cut title safe és action safe zónákkal bővült.

A frissítés után a Continuum 2019 már használható a Final Cut Pro X-szel és a Motion-nel is, bár az Apple eszközökre készült kiadás jelenleg még nem tartalmazza a Particle Illusion-t.

A Continuum 2019 (12.0.1) használatához legalább After Effects CS 5.5-re, Da Vinci Resolve 12.5-re, Final Cut Pro X-re, Media Composer 5-re, Nuke 9-re, Premiere Pro CS 5.5-re vagy Vegas Pro 14-re van szükségünk.

A frissítés ingyenes a regisztrált felhasználók számára; egy új licensz ára 695 és 1 995 dollár között mozog, attól függően, hogy milyen szoftverekhez szeretnénk használni a Continuum-ot.

Újdonságok teljes listája a Continuum 2019 (12.0.1)-ben a Boris FX blogján

MEGOSZTÁS:
Meshmag