Megjelent a KeyVR a Luxiontól

A Luxion kiadta a KeyVR-t. A KeyShot rendererre épülő applikáció egykattintásos megoldást kínál a VR experience-ek készítésére: a KeyShot scene-ek bejárhatóak általa standard virtual reality headsetek segítségével, és interaktívan szerkeszthetőek a modell szettek, materialok vagy akár a környezet is.

KeyShot scene-ek, VR-ban
A KeyVR designerek és 3D művészek számára lehetővé teszi a scene-eken való interaktív munkát, a kliensek pedig a kész környezetet virtuális valóságban tekinthetik meg a szoftver által.

Ahogy a KeyShot-ban, a KeyVR-ban is a használat egyszerűsége az első: a rendererben a megszokott módon kell előkészíteni a scene-t, ami ez után egyetlen kattintással exportálható az applikációba, mint kész virtual reality experience.

Ennek a rendszernek köszönhetően sokkal kisebb hangsúly van a geometria vagy a materialok VR-ra felkészítésén az egyéb megoldásokkal, például a játékmotorokkal szemben.

A fent beágyazott demo videó egy nagyon egyszerű scene-t ábrázol, de a Luxion elmondása szerint a KeyVR-t úgy optimalizálták VR-ra, hogy nagy data setek betöltésére is képes.

A szoftver a KeyShot framework-jére épül, és támogatja a valós idejű ray tracinget is.

Interaktivitás, programozás nélkül
A KeyVR-ba való exportálás után a scene HTC Vive, Oculus Rift vagy Windows Mixed Reality headsettel tekinthető meg, egyszerű teleport vagy lebegő mozgással, vagy a KeyShot-ban előre beállított kamerákon keresztül.

VR nézetben lehetséges modellvariánsok vagy materialok között váltogatni, ha azokat korábban konfiguráltuk, illetve KeyShot animációk is lejátszhatóak az applikáción belül.

A scene objektumokon aktiválható a gravitáció és a rigid body dinamika: a fizikai hatások automatikusan készülnek, programozás nélkül.

A KeyVR futtatásához legalább Windows 7-re van szükség. A KeyShot 8-ból való exportálás mellett a KeyShot natív .ksp és .blp formátumaiból is képes scene-eket betölteni.

A szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el, aminek ára 995 dollár évente.

A KeyShot alap HD kiadása 995 dollárba, a Pro kiadás 1995 dollárba, az Enterprise kiadás pedig 3995 dollárba kerül. A szoftver kiadásainak tulajdonságai ebben a táblázatban hasonlíthatóak össze.

Több információ a KeyVR-ról a Luxion weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag