Megjelent a MagicTints Anastasiy-tól

A digitális festőeszközöket fejlesztő Anastasiy Safari kiadta a MagicTints-et. Ez az új egy kattintásos color-matching Photoshop (az Affinity Photo verzió is nemsokára érkezik) plugin machine learning segítségével képes automatikusan átültetni egy kép színsémáját egy másikba. Az eredeti kontraszt megmarad, és nincs szükség LUT-ra sem.

Színséma átültetése egyik fotóról a másikra
Bár a MagicTints fényképekhez is kiváló választás, a legtöbb felhasználó valószínűleg az illusztátorok és koncepciós művészek közül kerül ki: a demóban is Craig Shoji Dumbo koncepciós rajzai szerepelnek.

A plugin automatikusan átülteti a referenciakép színsémáját a célképre, vagy képes egy több layeres dokumentum összes layerét is átalakítani, ami jól jöhet color scripttel való munka esetében.

Elsődleges előtér- és háttérszínek manuális megadása is lehetséges, így gyorsan kipróbálható többféle színséma.

A dokumentáció leírása szerint a technológia machine learning-re épül, és sub-pixeles pontossággal működik akár 8K fölötti felbontásokon is.

A MagicTints 1.0 Photoshophoz, Illustratorhoz és InDesign CC-hez érhető el Windows-on és Mac OS X-en. A plugin 39 dollárba kerül, de a kiadása alkalmából most olcsóbban beszerezhető.

Affinity Photo, Lightroom és Sketch verziók is várhatóak a közeljövőben, illetve érkezik majd egy standalone verzió Windows-ra, Mac OS X-re, iOS-re és Androidra.

Több információ a MagicTints-ről a termék weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag