Megjelent a 3ds Max 2020.2 az Autodesk-től

Az Autodesk bemutatta a 3ds Max 2020.2-t. A 3D modellező és animációs szoftver legújabb verziójában helyet kapott egy SketchUp importer és több új megjelenítési opció a viewport hátteréhez.

A frissítéssel a Chamfer modifier is megújult.

Új SketchUp importer a SketchUp 2014-es verziójától
Az új verzió kiadásával még egy feature kihúzható az Autodesk publikus 3ds Max roadmap-járól: új SketchUp importer érkezett.

Ennek köszönhetően a SketchUp modern verzióiból kiexportált SKP fájlok is importálhatóak – az eddigi legacy importer csak a SketchUp 6-tól a SketchUp 2014-es verziójáig támogatta a fájlokat.

Az új importerrel beállítható az objektumok csoportosítása, az up axis, illetve az is kiválasztható, hogy importálódjanak-e a kamerák és a textúrák.

Új alapértelmezett Synchronize With Display Mode beállítás a viewport-ban
Az új verzióval érkezett egy új Synchronize With Display Mode beállítás a viewport-hoz.

A 3ds Max a beállított environment képet használja viewport háttérként assetek megjelenítéséhez. Ha az environment fekete, helyette egy gradient kerül megjelenítésre.

Ez az új mód az alapértelmezés, kivéve a WireFrame, Bounding Box és a flat színes megjelenítésnél – ezekhez a sokkal logikusabb egyszínű szürke hátteret használja.

Manuálisan is beállítható, hogy environment, gradient vagy egy választott szín legyen a háttérben.

Emellett az image-based lighting automatikusan aktiválódik, mikor az environment a scene-be kerül, így nincs szükség skylight-ra. Több kisebb megjelenítési minőséget javító frissítés is történt, ezek listája itt tekinthető meg.

Chamfer modifier frissítés, backface culling változtatások
A Chamfer modifier, ami a 3ds Max 2020-ban és a 3ds Max 2020.1-ben is frissült, ismét új funkciókat kapott.

Ezúttal új Patch és Radial beállítások választhatóak mitered sarkakhoz; az Invert és Open opciók pedig minden már miter típussal működnek.

Az Editable Poly felületek új chamfer opciókat kaptak: Uniform, End Bias, Radial Bias, Tension és Depth.

Egyéb újdonság még a backface culling figyelembe vétele az Edit Poly modifier-rel való kiválasztáskor is; és az animációk teljesítménye is javult, új key-ek hozzáadásakor is.

A 3ds Max 2020.2 használatához legalább Windows 7-re van szükség. A szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el, aminek ára havi 195, vagy évi 1545 dollár.

Több információ a 3ds Max 2020.2 újdonságairól az Autodesk blogján

A 3ds Max 2020.2 újdonságainak teljes listája az Autodesk online dokumentációjában

MEGOSZTÁS:
Meshmag