Megjelent a Verge3D 2.15 3ds Maxhoz és Blenderhez

A Soft8Soft kiadta a Verge3D 2.15-öt 3ds Maxhoz és Blenderhez. A 3D scene-eket WebGL alapú webes applikációvá konvertáló szoftver mindkét új verziója támogatja a kontrollereket az elkészített applikációkban, illetve már a nem Verge3D által exportált gITF fájlok olvasására is képes.

Mindkét verzió: kontroller támogatás, jobb gITF fájl kompatibilitás
A Verge 3D mindkét verziójában a legnagyobb újdonság a játékkontrollerek támogatása.

A szoftver vizuális programozási rendszerében, a Puzzles-ban található implementáció többféle eszközt is támogat: kontrollereket, joystickeket, kormányokat és VR irányítókat is.

A Soft8Soft emellé egy online diagnostic eszközt is elérhetővé tett, amivel a kontrollerek gombjai inputokhoz társíthatóak.

Emellett már mindkét kiadás támogatja azokat a gITF (.gitf és .glb) fájlokat is, amik egyéb DCC applikációkkal készültek, nem csak azokat, amiket a Verge3D exportált.

Az új Puzzle-ök automatikusan létrehoznak egy scene kamerát és felépítik a szükséges HDR environmentet és fényeket abban az esetben, ha ezek hiányoznak az importált fájlokból.

A Verge3D saját gITF exportere is frissült, aminek köszönhetően kisebbek lesznek az exportált fájlok: az exportált .gitf fájlok akár 80%-kal kisebb mérettel jöhetnek létre.

Csak Blender: jobb Image Texture node támogatás, Blender 2.80 támogatás
A Blender változat már jobban támogatja a Blender Image Texture node-ját, beleértve az összes texture projection módot, illetve az Extend és a Clip texture mapping opciókat is.

A frissítéssel a Blender 2.80 Filmic color management  beállítása is támogatottá vált, illetve a Blender 2.81 is, ami Novemberben érkezik majd.

A 3ds Max verzió új Puzzle-öket kapott a kamera target objektumának animálására vagy reparentelésére; illetve a Verge3D App Manager már a 3ds Maxtól függetlenül is elindítható.

Mindkét verzió új programozási funkciókat és több kisebb újdonságot is kapott. A teljes lista a bejegyzés alján található link által tekinthető meg.

A Verge3D 2.15 3ds Max verziójának újdonságainak teljes listája a Soft8Soft weboldalán

A Verge3D 2.15 Blender verziójának újdonságainak teljes listája a Soft8Soft weboldalán

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag