Itt a Marvelous Designer 10.0!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A CLO Virtual Fashion kiadta a Marvelous Designer 10.0-t, a 3D clothing design tool legújabb frissítését, új Wrinkle és Release brushokkal a még realisztikusabb gyűrődésekhez.

A frissítés lehetővé teszi az avatar méretének és testarányainak testreszabását, valamint a ruházat automatikus refit-elését, továbbá támogatást kapott a Substance .sbsar formátum és a "pen pressure".

Ez az első olyan Marvelous Designer verzió, amely csak előfizetéses alapon érhető el, miután a CLO Virtual Fashion az év elején bejelentette az öröklicencek megszüntetését.

Konvertálj 2D-s mintákat 3D-s ruhákká

A játék- és animációs stúdiók által széles körben használt Marvelous Designer a virtuális anyagrészek összevarrásával lehetővé teszi az artistok számára a valósághű ruhák tervezését.

A felhasználók a karaktermodellt OBJ vagy Collada formátumban importálhatják, majd az eredményt exportálhatják 3D alkalmazásokba, OBJ, PC2 vagy MDD formátumokban.

A 3D ruházat reagál a gravitációra és a szélre, az így kapott szimulációk is exportálhatók.

Új Wrinkle és Release brush-oj a még realisztikusabb gyűrődésekhez

A Marvelous Designer 10.0 újdonságai közé tartoznak a Wrinkle and Release brushok: a két új ecset a 3D-s ruhák valósághű gyűrődéseinek megformálásához használható.

A Wrinkle brush az ecset alatti területet ráncokká deformálja; a Release brush használatával pedig visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

Mindkettő rendelkezik a megszokott funkciókkal.

Nagyon népszerűek most az ilyen tool-ok az iparban, hasonló sculpt brush-ok kerültek bevezetésre mind a ZBrush-ban, mind pedig a Blender-ben év elején.

Szabd testre 3D-s avatarjaidat

A 9.5-ös verzióhoz hasonlóan most is kapunk új 3D-s avatarokat, a weboldal képei alapján anime-stílusú női karaktereket.

Lehetőségünk van az avatarok testreszabására is, beleértve magasságukat, szélességüket és olyan egyéni testarányaikat, mint a végtagok hossza, a mellkas, a derék és a csípő kerülete.

A felhasználók az OBJ formátumban importált egyedi avatarokat is méretezhetik.

Az új Auto Fitting rendszer képes fél-automatikusan átszabni az egyik avatár számára készített ruházatot egy másik testarányaira: a munkafolyamatot a fenti videó szemlélteti.

Úgy tűnik, hogy a funkció nagyon sokféle testformánál működik, a teaser videóban a cikk elején láthatjuk, hogy hogyan szabtak át egy ruhadarabot emberről kutyára.

UV Editor újdonságok és az .sbsar fájlok natív támogatása

A Marvelous Designer 10.0-el együtt az UV Editor is frissült, új lehetőségekkel a textúra méretarányának, helyzetének és tájolásának szabályozásához a ruha felületén, amint az a fenti videóban is látható.

A felhasználóknak most már lehetőségük van a textúra típusok között is váltani UV módban (diffuse, normal, specular stb).

További változás a Substance Designer .sbsar formátumának natív támogatása, valamint a "pen pressure" rajztáblák használatakor.

Előfizetéses alapon érhető el

Ez az első olyan Marvelous Designer verzió, amely csak előfizetéses alapon érhető el, miután a CLO Virtual Fashion az év elején bejelentette az öröklicencek megszüntetését.

Egyéni felhasználók számára az előfizetés ára havi 39 és 50 dollár közé tehető, stúdiók esetében a network előfizetés ára évi 1900 dollár.

A CLO Virtual Fashion szerint a már megvásárolt öröklicencek a Marvelous Designer 12.0-ig 2020-as őszi megjelenéséig lesznek elérhetőek. (feltéve ha a cég betartja az ütemtervet)

Addig is felcserélheted az öröklicencedet egy egy éves előfizetésre, bár annak ellenére, hogy az éves előfizetés olcsóbb, fizetned kell érte.

Az új árképzésről ITT találsz részleteket.

Ár és elérhetőség

A Marvelous Designer 10.0 elérhető Windows 7+ és OS X 10.8+ rendszerekhez.

A szoftver már csak bérelhető, a személyes előfizetések 39 dollár havonta, vagy 280 dollár évente. A vállalati előfizetések ára standalone licencek esetén évi 1700 dollár, network licencek esetén pedig 1900 dollár.

Olvasd el a Marvelous Desinger új funckióinak összefoglalását a termék weboldalán

Olvasd el a Marvelous Designer 10.0 új funckióinak teljes listáját az online kiadási jegyzékben

MEGOSZTÁS:
Meshmag