Sajátítsd el a profi costume concept art-ok készítését!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop kiadta a "Creative Costume Concept Art for Film & TV" tutorial-t, melynek segítségével elsajátítjuk a profi costume concept készítését. A workshop során bepillantást nyerünk a DC Universe-nél dolgozó artist, Gina DeDomenico munkafolyamataiba.

Betekintés a kortárs costume concept artist-ok szerepébe és technikájába

A costume concept artist-tok felelősek a costume designer ötleteinek életre keltéséért, ők hozzák létre a képernyőn látott jelmezek felépítéséhez szükséges template-ket.

A workshop több mint három és fél órányi videós oktatóanyagot tartalmaz, DeDomenico három évtizedes szakmai tapasztalata felbecsülhetetlen betekintést nyújt ebbe a világba.

DeDomenico újraértelmezi az egyik Star Trek klasszikust - a Borg királynőt, melyen az 1990-es években kezdett dolgozni.

A workshop alatt bepillantást nyerünk jelenlegi concept art munkafolyamataiba, szó esik a pályafutása során tapasztalt technikai változásokról, feltárva az ipar nagymértékű fejlődését.

A hardverpreferenciák megvitatása után DeDomenico megmutatja a DAZ Studio használatát egy karakter kezdeti pózának beállításához, majd a nézők elé tárja a teljes Photoshop munkafolyamatát.

Bemutatja a jelmez design elemeinek illusztrálását, a karakter részletekkel való felruházást, feltölti színekkel, végül pedig beállítja a hátteret és a világítást.

Az artist-ról

Gina DeDomenico az egyik legkreatívabb costume concept artist a szakmában, számos sikerfilmen és népszerű tévéműsoron dolgozott, úgy mint a Malcolm X, a Green Lantern, valamint a Django Unchainedig.

Turnéjelmezeket illusztrált olyan sztároknak, mint John Legend és Madonna, továbbá a DC Universe streaming szolgáltatásának costume concept artist-jaként is dolgozott egy ideig, ahol 5 show-n dolgozott egyszerre.

Ár és elérhetőség

A "Creating Costume Concept Art for Film & TV" Gnomon Workshop online előfizetéssel érhető el, amely több mint 300 oktatóanyaghoz nyújt hozzáférést. Az előfizetések ára havi 49 - vagy évi 490 dollár.

Olvass többet a "Creating Costume Concept Art for Film & TV" workshop-ról a Gnomon honlapján

CG Channel a Gnomon tulajdona.

MEGOSZTÁS:
Meshmag