Key illusztráció készítés videójátékokhoz tutorial

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop kiadta a “Creating Key Illustrations for VideoGames” tutorial-t, melyben Eddie Bennun, a Ubisoft seniort art director-a elárulja a key concept art készítés titkait. 

A tutorial három órányi SketchUP és Photoshop videós oktatást tartalmaz, junor- mid- és senior- szintű artist-ok számára.

A workshop során Bennun felvázolja egy képzeletbeli, open world játék concept art-jának elkészítésének alapelveit, a történelmi részleteket fiktív beállításokkal kombinálva egy olyan fantasztikus világot hozva létre, amely határos a valósággal.

A tutorial lefedi a 2D-s és 3D-s technikákat is. Bennun SketchUp-ban létrehozott egyszerű 3D asset-ekkel blockout-olja a jelenetet, mielőtt “festősebb” munkafolyamattal illusztrációkat készítene: fekete-fehér képet majd teljesen polish-olt nagy felbontású végső illusztrációt.

A concept designerek mellett a workshop olyan artist-ok számára is hasznos, akik marketing képeket készítenek játékokhoz. 

Az artist-ról

Eddie Bennun a Ubisoft Sofia senior art director-a, karrierjét a Gameloft-nál kezdte. Két évtizedes art director-i, concept artist-i és illusztrátori múltja van. 

Ár és elérhetőség

A “Creating Key Illustrations for Videogames” c. tutorial Gnomon Workshop előfizetéssel érhető el, amely több mint 300 oktatóanyaghoz biztosít hozzáférést. Az előfizetések ára 54 USD/hó vagy 499 USD/év.

További információ a “Creating Key Illustrations for Videogames” tutorial-ról

A CG Channel a The Gnomon Workshop tulajdona

MEGOSZTÁS:
Meshmag