Itt az Adobe Dimension CC 2.3

Az Adobe kiadta a Dimension CC 2.3-mat. A 3D rendering és compositing szoftver új verziójában érkezett egy új widget az objektumok egyenletes elosztásához, már lehetséges a modelleket külön-külön exportálni, és egy új experimental funkció segíti az anyagok online közzétételét.

Designerbarát drag-and-drop 3D rendering és compositing
A Dimension CC (korábban Project Felix) a kevés 3D grafikai tapasztalattal rendelkező designerek számára készült. A szoftverbe más applikációkban készült 3D modellek importálhatóak, amikhez materialok, textúrák és HDRI fények kapcsolhatóak egy egyszerű drag-and-drop felületen keresztül. Az eredmény layeres PSD fájlokba renderelhető, ami utána Photoshopban szerkeszthető tovább.

Dimension CC 2.3: új lehetőségek a 3D objektumok elrendezésére, exportálására és publikálására
A legújabb verzióban érkezett egy Align and Distribute nevű funkció, amivel az objektumok elrendezése egy tengelyhez igazítható, illetve az is beállítható, hogy a tengely mentén egyenlő távolságra legyenek egymástól a modellek.

Frissítés után a modellek külön-külön is exportálhatóak a Dimension-ből, ahelyett, hogy a teljes scene-t kéne exportálni.

Exportáláskor választható a gITF formátum – a valós idejű 3D adatátvitelhez a .glb és a .gltf kiterjesztés is támogatott –, plusz az OBJ formátum is használható a Dimension natív DN formátuma mellett.

A frissítéssel a Dimension scene-ek online publikálhatóak iframe embeddinggel.

Ez a funkció hivatalosan még csak bétában van, és egyelőre nem állítható be, hogy ki fér hozzá a publikált anyagokhoz – ezen az Adobe még dolgozik.

Az Adobe Rendering Engine, az előző frissítésben a V-Ray helyett érkezett új render core szintén frissült: jobb lett a valós idejű preview-k translucency renderelése és a render teljesítménye.

A Render denoising, ami az Adobe Sensei machine learning technológiájára épül, szintén megújult – már alapértelmezetten be van kapcsolva, és jobb eredményt produkál.

Ezeken felül a szoftver az SVG fájlokat már képes image inputként használni mindenhol.

A Dimension CC 2.3 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag