RealityCapture: új pay-per-input árazás

A Capturing Reality új pay-per-input árazási módot vezetett be a RealityCapture fotogrammetria rendszerhez az eddigi öröklicenszes és előfizetéses opciók mellé.

Az új fizetési modell, ami a RealityCapture 1.0.3.9303-ban érkezett, lehetővé teszi a szoftver ingyenes letöltését és használatát, és csak a végleges modellek exportálásáért kell fizetni.

Fotogrammetria és laser scan adatfeldolgozó rendszer játékokhoz és VFX-es munkához
A RealityCapture, ami eredetileg 2016-ban jelent meg, egy GPU által gyorsított fotogrammetria és laser scan adatfeldolgozó rendszer.

A szoftver számos videojáték- és VFX stúdió workflowjának szerves részét képezi – a SideFX-nek saját pluginja is van hozzá, amivel egyenesen a Houdini-ből használhatja –, ám az ára miatt a freelancerek eddig nem igazán fértek hozzá.

A legolcsóbb öröklicensz, a PGM kiadás ára, amiben nincsenek benne a laser scan funkciók és maximum 3500 forrásképet támogat, 4000 euróba kerül, a teljes Enterprise kiadásért pedig 15 000 eurót kell fizetni.

Bár a Capture Reality előfizetéses opciókat is kínál, amik 249 eurótól indulnak havonta, ez még mindig elég borsos ár, főleg ha csak néhány asset generálására kellene a szoftver.

Az új pay-per-input modellel a RealityCapture akár 20 euróért használható
Az új PPI modellnek köszönhetően a RealityCapture-ért assetenként is lehetséges fizetni – a szoftver letöltése és offline használata ingyenes.

A felhasználók a végleges modellek exportálásáért fizetnek, aminek az ára függ a forrásképek számától és felbontásától, vagy a feldolgozott laser survey pointok számától.

Az új árazás keretei között 19.90 euróért 2000 export kredit vásárolható, ami 400 x 20MP kép, vagy 333 millió scan point feldolgozására elég.

Egyéb újdonság még a RealityCapture 1.0.3.9303-ban a 16 bites és HDR forrásképek támogatása, és egy új wizard rendszer légi drón adatok feldolgozására.

A szoftver futtatásához legalább Windows 7-re vagy Windows Server 2008-ra van szükség. A program CUDA alapú, szóval ezzel kompatibilis NVIDIA GPU-ra is szükség van a használathoz.

Több információ az új fizetési modellről a RealityCapture weboldalán

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag