Hakuchó – 白鳥

0

HakuchóIdén is kemény volt a januári tél, tartósan mínusz húsz alatt tartotta a hőmérsékletet, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a Kussharó tó rianásokkal tagolt, vastag jégréteget hízlalt a partján feltörő hőforrások köré.

Aznap ideálisak voltak a fények. Az árnyékokat hótól dagadó felhők tették észrevétlenné, a fátyolos köd pedig tovább tompította az amúgy is lágy részleteket.

Két hete készült a kép és én megint itt vagyok. Mínusz tíz van, de gyorsan csökken a hőmérséklet. Tadaima, kjo va szamuikatta desz ne! – mondom szállásadónknak, aki sietve megnyugtat, hogy reggelre egy újabb tízessel kevesebbre szamítsunk. Nehéz bakancsomból kibújva, a tűz mellett ücsörögve mesélek az előző túrákról, kissé megszeppent útitársaimnak.

Nagyon távolinak tűnik az elmúlt napokban megjárt, első virágait bontogató Kyushu…

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply