Csodával határos módon került elő a 9,2 millió forintnyi felszerelés

Egy igen furcsa, ugyanakkor szerfelett szerencsés folyamat végén visszakerült a fotóshoz az összes cucca, amit elloptak tőle, de közben azért történt ez és az. 

Radomir Jakubowski úgy volt vele, hogy keresztet vethet a 34.000 dollárnyi felszerelésére, amikor ellopták azt az autójából, és különösen sajnálta az előszériás Canon 1D X Mark II-jét, ám a dolgok egészen érdekes alakultak, és végül öt hónap leforgása után visszakerültek hozzá az eltulajdonított javak.

A PetaPixel is segítségére volt a károsultnak abban, hogy megkerüljenek az eszközök, ezért közölték minden ellopott darabnak a sorozatszámát, de ahogy az lenni szokott, Radomir sem nagyon hitte azt, hogy ez segíthet. Telt múlt az idő, és nem történt semmi, ám hirtelen hatalmas fordulatot vettek a dolgok. Radomir blogján, ahol a teljes sztori olvasható, megjelent egy fotó, melyen egy általa csak "Jesus"-ként emlegetett fickóval szerepel egy közös fényképen. Az történt ugyanis, hogy Jesus éppen objektíveket kívánt magának vásárolni a neten, és meg is vett egy Canon EF 11-24mm f/4L-t, ám amikor kézhez kapta, azt látta, hogy a sorozatszám le van kaparva. Ez már önmagában gyanús volt neki, ezért az EXIF adatokból kiindulva kiderítette, hogy az objektív Radomiré.

Itt jön be egy fontos csavar a sztoriba, mégpedig az, hogy Jesus rendőrként keresi a kenyerét, így hamarosan a tolvaj is rács mögött volt, Radomir pedig egy emailben értesült arról, hogy megkerült a felszerelése. "Fel sem tudtam fogni, amit olvastam, és még aznap felhívtam Jesust, aki az egész történetet elmesélte, és el sem hittem, mekkora szerencsém van", írja a blogján.

Az már más kérdés, hogy az ellopott cuccok megkerülése valóban szerencse, de az, hogy egyáltalán erre az egész kálváriára sor került, már kevésbé. Ám ahogy ez lenni szokott, az emberben felbukkan a kétkedés, és elkezdett gyanakodni, hogy talán mindez csak egy kísérlet arra, hogy a tolvaj ilyen módon még a cuccokhoz tartozó papírokat is kicsalja tőle. Ám ezek a borús fellegek eloszlottak, amikor szeptember 12-én elment a Badajoz rendőrségére, és valóban ott volt a felszerelése, hiánytalanul, beleértve még az olyan apróságokat is, mint a memóriakártyák, a távirányítók, a számtalan szűrő, és az F-Stop Satori táska.

Azt viszont mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy bár most egy igen szerencsés megkerülésről beszélünk, sajnos a hasonló lopások általában ennél komorabb véget érnek, ugyanakkor mindig vannak kivételek. Itt említhető a riói olimpia is, ahol egy bizonyos Brett Costello 40.000 dolláros felszerelését vitték el, ám a tettes néhány nap múlva lebukott, mert azzal a számozott fotósmellénnyel ment be az egyik stadionba, amelyiket Costellótól lopott el. A rendőrség természetesen letartóztatta az illetőt, az eltulajdonított cuccok pedig visszakerültek a jogos tulajdonoshoz.

MEGOSZTÁS:
Meshmag