Hírek a Távol-Keletről: Indiának is lesz VFX oktatási intézete

Az innen nézve távoli országban is felismerték, hogy szükség van olyan oktatási intézményre, ahonnan szakemberek kerülhetnek ki iskolai rendszerben. Indiának is lesz ilyen, mégpedig Mumbaiban.

India szórakoztató iparának idegi központja a Dadasaheb Phalke Chitranagari vagy más néven Film City, és itt kap egy 20 hektáros területet a National Centre of Excellence, mely az animációkkal, vizuális effektekkel, videojátékokkal és képregényekkel foglalkozik majd.

Ezek a szektorok egyre nagyobb részesedést és keresletet élveznek a médiában és a szórakoztatóiparban, de munkaerő terén még mindig szűkösek a lehetőségek.

- írja a minisztérium egy hivatalos közleményben.
Mumbai
Mumbai

Az intézetben tanulók a képzés végén egyetemi, posztgraduális ás PhD fokozatot szerezhetnek a vizuális effektek, animációk, játékok és képregények területén. A kormány PPP-ben tervezi megvalósítani a projektet, amely a Tájékoztatási Minisztérium, a Műsorsugárzó, valamint az Indiai Kereskedelmi Kamara és Iparkamara közti megállapodás alapján működne. A tervezett indulás 2019-ben várható.

MEGOSZTÁS:
Meshmag