Hírek a Távol-Keletről: Indiának is lesz VFX oktatási intézete

0

Az innen nézve távoli országban is felismerték, hogy szükség van olyan oktatási intézményre, ahonnan szakemberek kerülhetnek ki iskolai rendszerben. Indiának is lesz ilyen, mégpedig Mumbaiban.

India szórakoztató iparának idegi központja a Dadasaheb Phalke Chitranagari vagy más néven Film City, és itt kap egy 20 hektáros területet a National Centre of Excellence, mely az animációkkal, vizuális effektekkel, videojátékokkal és képregényekkel foglalkozik majd.

Ezek a szektorok egyre nagyobb részesedést és keresletet élveznek a médiában és a szórakoztatóiparban, de munkaerő terén még mindig szűkösek a lehetőségek.

– írja a minisztérium egy hivatalos közleményben.

Mumbai

Mumbai

Az intézetben tanulók a képzés végén egyetemi, posztgraduális ás PhD fokozatot szerezhetnek a vizuális effektek, animációk, játékok és képregények területén. A kormány PPP-ben tervezi megvalósítani a projektet, amely a Tájékoztatási Minisztérium, a Műsorsugárzó, valamint az Indiai Kereskedelmi Kamara és Iparkamara közti megállapodás alapján működne. A tervezett indulás 2019-ben várható.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply