Fūsetsu – 風雪

0
Canon EOS 5Ds R, EF 70-200 f2.8 @ 150mm, f/4, ISO400

Canon EOS 5Ds R, EF 70-200 f2.8 @ 150mm, f/4, ISO400

A jeges északi szelek éjszaka vastag hóréteget hordtak a tájra. Most értettük meg, hogy Hokkaidón miért nem centiben mérik a havat. A tegnap óta gyülekező, komor fellegek hajnalra ugyan lerakták súlyos terhüket, de a szél nem csitult. Pöffös lökésekkel kapaszkodott kabátunkba, porhavat hordva a szabadon hagyott nyílásokba.

A Notsuke ismét új arcát mutatta. A reggeli fénnyel együtt kelő szarvasok lefagyott háttal, szándékainkat fürkészve állták a folyamatosan támadó szél nyomását.

Minden túrának van egy “leg” pontja, amihez az összes többit viszonyítjuk, amivel később hivatkozunk az útra: emlékszel, ez abban az évben volt, amikor a notsukei lefagyott szarvasokat fotóztuk!

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply