Buffalo

0

Fujifilm GFX 50S, Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x @ ~300mm, ISO400, f/5.6, 1/400sec

Először úgy gondoltam, hogy egyszerűbb lesz fotózni ezeket a békés természetükben lomha mozgású állatokat, de a sűrű hordában nem találtam fogást a témán. Ezért az elszakadó, elmaradó példányokat kezdtem keresni.

Sokáig vártam a fűben térdelve, míg beporoszkált a fák közötti nyiladékba a – magamban csak kószának nevezett –  téma. Folyamatosan legelészett, orrával túrta az avart. A fejét csak egy pillanatra emelte fel…

Itt volt az első igazi próbája a Canon EF 200-400-as lencsének és a Fuji GFX házasságának.

Fujifilm GFX 50s Canon EF 200-400-on

Furcsa volt együtt használni a két eszközt. Rekeszeltem volna egyet, de nem tudtam, a stabi is jól jött volna, de nem működött. Az általam használt Fotodiox “butaadapterről” már írtam. Ezt használva sajnos le kell mondanunk az objektív elektromosan hajtott funkcióiról, így az AF-ről, a stabiról és a rekeszállításról. Szerencsére ezt a gondot a mostanában bemutatott, az obival kommunikáló “okosadapterek” megoldják.

A manuális fókusz viszont tökéletesen kézben tartható az EVF-ben is jól látható focus peakingnek köszönhetően. Összességében igen jó párosítás a két eszköz, nagyon jó képek jönnek ki belőle.

www.gaborbakos.com

 

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply