Hétköznapi csodák: 5 dollárért vett Leica M2-t egy főiskolai hallgató

Nagyjából 1200-1600 dollár körüli értéket sikerült behúznia öt dollárért. 

A történet szinte hihetetlen, mivel általában 800-900 dollár körül megy a váz, és állapottól függően 400-700 dollár között a rajta lévő Elmar 50mm f/2.8 objektív. Hogy miként sikerült mégis mindössze 5 dollárért megvenni mindezt, arról a GreenteaBanana nevű Reddit felhasználó így számolt be:

"A főiskolai könyvtár felé sétáltam, hogy találkozzam a csoportommal, melynek tagjaival egy projekten dolgozunk. Útközben láttam egy apró kis standot, ahol 1 dollárt adtak az embereknek, ha megnéznek egy 4 perces videót. Ez gyors és egyszerű pénzszerzésnek tűnt, ezt követően pedig 3 órát dolgoztam a projekten.

Valamit azonban kellett enni, így aztán - mint bármely diák, aki takarékos - elmentem a közeli élelmiszerboltba, és vettem egy csészés tésztát. Fizetés után megláttam egy kaparós sorsjegyet adó automatát, és mivel ott volt nálam az egydolláros beledobtam. 10 dollárt nyertem. Visszamentem a suliba, ettem és tanultam még, majd egy barátommal a Value Village-be mentünk, ahol alkalmanként olcsó dolgokat szoktam vásárolni, melyeket eladok utána a neten.

Először azt gondoltam, hogy semmi érdekes nincs az áruházban, de amikor beléptem az elektronikai részlegbe, megláttam egy nagyon érdekes kamerát. Nincs ebben egyébként semmi fura, hiszen korábban találtam már Contax TVS III-at, és Rollei 35-öt is. Szóval felvettem a gépet, és megláttam a lencse fedelén a Leica feliratot, és nem hittem a szememnek.

Egy pillanatig azt hittem, álmodom, és mondtam a barátomnak, hogy ez a filmes fényképezőgépek Rolls Royce-a. Ezután már nem akartam a bolt többi részét megnézni, így rögtön a kasszához siettem, és boldogan távoztam."

Emberünk a Reddit bejegyzésben még azt említi meg, hogy ez volt eddig a legjobb és legértékesebb dolog, és alig várja már, hogy a Koreába és Japánba tervezett utazásán használhassa. Azt pedig majd még eldönti, hogy eladja vagy megtartja.

Forrás: Petapixel

MEGOSZTÁS:
Meshmag