Acer Windows Mixed Reality headset jövőre

A tajvani cég a Microsoft mozgásérzékelős kontrollerét is a headset mellé csomagolja.

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR, Samsung Gear VR, hogy csak a legismertebb VR-márkákat és eszközöket említsük. Az utóbbi évek aktuális trendjét, a virtuális valóságot egyre többen igyekeznek meglovagolni – közéjük tartozik az Acer is. A tajvani céget elsősorban notebookjairól ismerjük, de idén új piacot meghódításába fognak. Természetesen nem ők az egyetlenek, akik így gondolkoznak: többek között a HP, a Dell és a Lenovo is hasonló fejlesztéseken dolgozik. Ezek közös jellemzője, hogy mind a Microsoft Windows Mixed Reality technológiájára épülnek. Az Acer eszköze az Acer Windows Mixed Reality Headset nevet viseli és fejlesztői változata a tervek szerint augusztusban jelenhet meg.

Az Acer headsete 1440x1440-es felbontású LCD kijelzőt kap, amely natív 90 Hz-es frissítéssel jeleníti meg a képeket. A két 3 colos kijelző 95 fokos látószöget kínál. A képeket HDMI 2.0, míg a további adatokat USB 3.0 kábeleken keresztül továbbítja, de fel lesz szerelve egy 3,5-es Jack csatlakozóval is. Az eszköz (és általában a Microsoft megoldására épülő társai) különlegessége, hogy a mozgásérzékelést beépített szenzorokkal végzi. Ennek megfelelően nincs szükség külső eszközre ezek lekövetésére.

https://youtu.be/1nlcdDNOdm8

Az Acer headsete mellett a Microsoft saját mozgásérzékelős kontrollera is ott lapul majd a csomagban. PC mellett az Xbox One Scoprióval is kompatibilis lesz, de piaci forgalomba várhatóan csak 2018-ban kerülhet – vélhetően 400 dollár körüli áron.

MEGOSZTÁS:
Meshmag