Közel 2 millió dollárért autógyártót perel a The Mill

Attól, hogy valaki elektromos autókban látja a jövőt, még nem biztos, hogy ki is fizeti a tartozását, és ezt a The Mill testközelből tapasztalta. 

A Faraday Future eredeti terve az volt, hogy megszorítja az Elon Musk cége által gyártott Tesla Model S-t, és ez egy pillanatra sikerült is, ám a Tesla hamarosan visszavette az elsőséget. Mindemellett úgy tűnik, nem csupán ez az egyetlen nyűgja a Faraday-nek.

A The Millel tavaly augusztusban kötött szerződése szerint a vizuális effektekkel foglalkozó cégnek egy olyan grafikus prezentációt kellett készítenie, amelyik tartalmaz virtuális valóságot, kiterjesztett valóságot, és holografikus komponenseket a 2017. januárjában bemutatandó Faraday Future nevű elektromos autóhoz.

Mindezt 1.822.750 dollárnyi értékben.

A szerződés szerint három részszámla alapján ment volna a kifizetés, ám a Faraday azóta is csupán 20.000 dollárt fizetett ki, és tartozik 1,8 millióval, amit a The Mill már nem tud és nem is akar szó nélkül tűrni, így per lesz a dologból.

Kép: Jalopnik
Kép: Jalopnik

A Jalopnik szerint a The Mill munkájának lényege lett volna, hogy a CES-en egy virtuális séta keretében felkeltse az autóipar meghatározó szereplőinek, illetve a hírességeknek a figyelmét, így népszerűsítve a járművet, ám pénz hiányában a projekt nem fejeződött be. Ellenben ha így maradnak a dolgok, lesz belőle egy szép kis per.

A Faraday Future nem kommentálta a Jalopnik értesüléseit, mint ahogyan a The Mill és, az őt képviselő ügyvédek sem nyitották szóra a szájukat, így mindenképpen ki kell várni, hogy mi lesz majd a dologból.

Aki pedig eddig nem hallott az autóról, annak annyit mindenképpen érdemes tudnia, hogy a Faraday Future FF 91-ben 1050 elektromos ló tombol, és egyetlen töltéssel akár 600 kilométert is megtehet, gyorsulása pedig 2,4 másodperc a 0-100 km/ viszonylatában.

Forrás: Jalopnik

MEGOSZTÁS:
Meshmag