Kibabrál az örökös licencek birtokosaival az Autodesk

Az Autodesk bejelentette, hogy az elkövetkezendő években folyamatosan emeli az árakat, kivéve, ha...

Az Autodesk a növekvő költségekre hivatkozva úgy döntött, hogy árat emel, ám ezt csak azok fogják elszenvedni, akik örökös licencet vásároltak, míg akik a "tartós bérletet" részesítik előnyben, nem kell, hogy mélyebben nyúljanak a pénztárcába.

A 2017. május 7-én induló áremelés első körben 5 százalékkal nőnek a szoftverek árai, majd a jelenlegi állapothoz képest 2018-ban már 10 százalékkal, míg 2019-ben 20 százalékkal. Ugyanakkor az Autodesk azoknak, akik áttérnek a meghatározott időtartamú bérletre, jelentős kedvezményeket kínál cserébe azért, hogy feladják örökös licencüket.

Az áremelés híre elég durva reakciókat váltott ki a felhasználókból, így többek között volt, aki konkrétan így fogalmazott:

Ha a mostani email előtt kétségeim lettek volna, hogy elkezdjem-e megtanulni másik szoftver használatát, most a kétségeim teljesen eltűntek.

Egy másik felhasználó szerint aki nem váltott még másik szoftverre, azt majd meggyőzik az áremelések. Minderről további információkat ide kattintva nyerhettek, akit pedig a haragos vélemények érdekelnek, azoknak erre tessék.

Forrás: CGpress

MEGOSZTÁS:
Meshmag