Fellázadtak a felhasználók az Autodesk árai ellen

Hatalmas a zúgolódás amiatt, ahogyan az Autodesk megpróbálja "kinyírni" az örökös licencek birtokosait. 

Közel három hete írtunk arról, hogy az Autodesk folyamatosan emelné az árait, melyet a növekvő előállítási és fenntartási költségekkel indokolt, ám mindez csupán azokra vonatkozik, akik örökös licencet kívánnak vásárolni. Talán nem csoda, hogy a döntés elég sok felhasználóból váltott ki ellenérzéseket, ami végül oda vezetett, hogy jelenleg az Autodesk fórumán rengetegen adtak hangot elégedetlenségüknek, kiemelve, hogy a munkájukról van szó.

Természetesen a megszólalók minden esetben kilátásba helyezik azt is, hogy amennyiben az Autodesk árképzési politikája nem változik, úgy kénytelenek lesznek a céghez nem köthető szoftvereket beszerezni, és továbbiakban azzal dolgozni. A fórumnak ezt a szálát indító Dave Wortley (CG/Vfx supervisor) jól megfogalmazott írásában felhívja az Autodesk figyelmét arra, hogy akadnak az iparban olyan szoftverek, melyek képesek lehetnek kiváltani a fizetősöket, amennyiben egyre többen térnek át rájuk.

Főleg azért, mert azok olykor jobban fejlődnek, mint amikért pénzt kérnek. Felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy a szakmában dolgozók nem buta emberek, és nagyon jól látják, hogy az Autodesk megpróbálja lekövetni az Adobe piaci politikáját, ám azt elfelejti, hogy utóbbi szinte egyeduralkodó a piacon, ám az ingyenes alternatívák még ott is erőteljesen képesek belenyúlni a folyamatokba.

Aki bővebben szeretné olvasgatni a fórum hozzászólásait, az kattintson ide, és nézze meg, ki mivel érvel.

MEGOSZTÁS:
Meshmag