Misty Mountains

0
Stít

Fujifilm GFX 50S, GF32-64mmF4 R LM WR @ 32mm, ISO200, f/8, 1/1000sec

Egy szikla mögött kuporogva várom a szélcsendes pillanatot. Kesztyűben babrálva tekerem magasabbra az ISO-t, mert a lökdösődve lecsapó vihar kicsavarja kezemből a gépet. Eközben azon töröm a fejem, hogy vajon bölcs dolog volt-e ide kijönni? Szerencse, hogy nem hoztam állványt, mert akkor most arra is vigyázhatnék….

Az időjárás gyorsan romlott, a hegyen egyre elviselhetetlenebb lett a helyzet. A mínusz tizenöt még nem fogott volna ki rajtam, de égető fájdalommal martak arcomba a lecsapó vihar kavarta jégszilánkok. Végig a szelet vártam, ami megtisztítja a felhőktől a csúcsot, hát most megkaptam. Előre hajolva araszoltam a jeges utacskán, arcomon Kennybe húzott kapucnival. Valamilyen szélvédett helyet kell találjak – pörgött az agyamban, hát így kerültem a szikla mögé.

Csendesedik a szél, mintha Durin népe gyengébb hangon ordítana a Ködhegység mélyéből. Körbekémleltem, egyikünket sem láttam, viszont a sziklám túlsó oldalán kinyíltak a fellegek és megpillantottam a reggel fagyos fényeiben szikrázó völgyet…

www.gaborbakos.com

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply