A Blender Institute életre keltette az Agent 327 képregényt

Az Agent 327: Operation Barbershop teljes egészében ingyenes, nyílt forráskódú eszközökkel készült.

A holland Martin Lodewijk képregényét, az Agent 327-et talán kevesebben ismerik, mint a Marvel vagy DC univerzumokat, pedig abszolút megér egy misét. Ez a képregény elevenedik meg a Blender Institute közel négyperces kisfilmjében, az Agent 327: Operation Barbershopban. Ennek érdekessége, hogy teljes egészében ingyenes és nyílt forráskódú szoftverekkel, köztük a Blender Foundation által fejlesztett Blenderrel készült. A kisfilm elkészüléséhez a rajongóktól kaptak anyagi támogatást a Blender Cloudon keresztül, ahol 300 000 eurót gyűjtöttek össze.

Az Agent 327: Operation Barbershop nagyjából egy év alatt készült el, összesen tíz művész és fejlesztő dolgozott rajta. A karaktermodelleket Blenderben készítették, míg a terveket és vázlatokat Kritában rajzolták meg. A textúrázást végül GIMP-ben végezték.

"Agent 327 nem igazán illik a amerikai animációs karakterek sablonjába. Hatalmas orra és füle van, a szeme alatt méretes táskák. Hány ilyen Disney karaktert látni?" - nyilatkozta a film hőséről Francesco Siddi, az egyik készítő, akihez csatlakozott Ton Roosendaal producer is - "Agent 327 Hollandia válasza James Bondra. Ő is nemzetközi szuperbűnözőkkel harcol, de a holland titkosszolgálatnak nem áll rendelkezésére az MI6 költségvetése. A milliókba kerülő szuperkütyük helyett ő csak a saját leleményességére támaszkodhat, és végül mindig sikerrel is jár. Számomra ő testesíti meg a Blender szellemiségét is."

Bár az Agent 327: Operation Barbershop egyelőre csak egy rövidfilm, készül az egész estét változat is - természetesen szintén Blenderben.

MEGOSZTÁS:
Meshmag