Így készült a Tempest

Kedves kis rövidfilm egy hajóskapitányról, amelyből egyszer talán egész estés mozi is lehet.

A texasi Brazen Animation stúdió elkészült első önálló művével, egy bő háromperces animációs rövidfilmmel. Ez a Tempest, amely egy öreg hajóskapitány szomorú történetét meséli el. A video első felében 2D-s technikával elevenítik meg hősünk szomorú múltját, amelyben a tenger miatt elveszítette mindenét. Ám a kapitány bosszút esküszik és piciny, törékeny hajójával szembe száll a szörnyeteggé vált óceánnal. A vicces az egészben, hogy a Tempest történetét már a stúdió intrója is remekül összefoglalja, önmagában az is megér egy misét.

A Tempest teljes egészében a Brazen stúdiójában készült, a csapat maga finanszírozta a projektet. Ám a menedzsment jelenleg is partnerek után kutat, hogy a rövidfilmből egész estés mozit faraghassanak. Szakértelemnek aligha vannak híján, hiszen 2014-es megalapításuk óta olyan projektekben működtek közre, mint a The Wild, a Teenage Mutant Ninja Turtles, az Open Season két epizódja vagy épp a Despicable Me: Minion Mayhem. Ennek fényében inkább valószínű, hogy erőforrások terén szorulnak segítségre.

A stúdió két videót is közzétett, amelyeken a Tempest elkészítésének kulisszatitkaiba avatnak be minket. Az első videón általánosságban mesélnek a video elkészítésének egyes mozzanatairól.

A másodikban pedig kifejezetten az animációkra koncentrálnak.

MEGOSZTÁS:
Meshmag