Az Intel masszív 18 magos Core i9 processzorai új háborút indítanak

Javában tombol Tajpejben a Computex, melyen többek között az is kiderül, hogy az Intel vs AMD csata egy új mérföldkőhöz érkezik. 

Az AMD már megmutatta legújabb szörnyetegét, a 16 magos Threadrippert, melyre az Intel a 18 magos Core i9-cel válaszol, melyen belül megtalálható a Core i9 Extreme Edition i9-7980XE is, melyről a gyártó azt mondja, hogy az első teraflopos asztali PC processzor. Az már más kérdés, hogy mindez 1.990 dolláros kiadást jelent, de természetesen vannak ennél olcsóbb kivitelek, például a Core i9 X-sorozat, melyen belül 16, 14, 12 és 10 magos verziók is, 999-1.699 dolláros ársávban.

Ami a teljesítményt illeti, a PC World szerzője, Mark Hachman a DigitalArts oldalán úgy fogalmazott, hogy ezek az új, Skylake-alapú hardverek a régebbi, Broadwell-E-hez képest 15 százalékkal gyorsabbak az egy szálon futó appoknál, és 10 százalékkal fürgébbek a többszálú feladatoknál. Akinek azonban az X9 túl drága lenne, annak érdemes a Core i7 X-sorozaton is gondolkodni, melynek legolcsóbb darabjai már 399 dollártól elérhetőek, míg a négymagos Core i5 valahol 240 dollár környékén kezdődik.

Bővebben minderről itt olvashattok. 

MEGOSZTÁS:
Meshmag