Decemberben jön az új iMac Pro

5K-s kijelző, 18 magos Intel Xeon processzor, 128 GB RAM teheti bivalyerőssé a kifejezetten grafikusoknak szánt munkaállomásokat.

Az Apple a napokban bejelentette, hogy már készül az iMac legújabb generációja, az iMac Pro, a termékcsaládot kifejezetten a grafikusoknak szánják. Az Apple célja továbbra is a legmagasabb igények kielégítése, ehhez pedig az elérhető lefejlettebb technológiákkal szerelik fel az iMac Prót is.

https://youtu.be/a38_qR-S8Yo

A termékcsalád a már megszokott kompakt designt kapja, vagyis mindössze egyetlen méretes kijelző mögé zsúfolják be magát a konfigurációt. A 27 colos Retina kijelző akár 5K-s, vagyis 5120 x 2880 pixeles felbontást is támogat, valamint teljes mértékben támogatja a DCI-P3 színpalettát. A számítási kapacitásért az Intel processzorai biztosítják majd. Annak függvényében, hogy milyen típus mellett döntünk, kaphatunk 8-, 10- vagy akár 18 magos Intel Xeon processzort is. A grafikus magot továbbra is az AMD szállítja. A vásárlók pedig két változat közül választhatnak: Radeon Pro Vega 56 vagy 64. Memória terén is több változat közül válogathatnak majd a felhasználók, de mindegyik kiszerelés többet kínál majd a jelenlegi iMac Prónál. A legkisebb változat 32 GB RAM DDR4-es memóriát kap, amely 2,666 MHz-en ketyeg, de A legkisebb változat egy 1 TB-os SSD-t tartalmaz, de választható lesz 2 TB-os és 4 TB-os kiadás is. A külső eszközöket 4 db Thunderbolt/USB-C és négy darab USB 3.0 porton csatlakoztathatjuk.

Az iMac Pro kompakt kialakításából adódóan kérdéses, hogy mindezek mellé későbbi bővítései lehetőségek adottak lesznek-e. Feltéve, hogy ezeken a paramétereken mit lehet még bővíteni. Természetesen mindennek ára is van. Az új iMac Pro árcédulája 4 999 dollárról indul és innen csak hízni tud. A premierre idén decemberben kerül sor, míg a moduláris iMac Pro várhatóan valamikor jövőre jelenhet meg.

MEGOSZTÁS:
Meshmag