A War Machine trükkjeiről

„A háború sosem változik…” – csak épp a vásznon jelenik meg új eszközök segítségével.

Brad Pitt az utóbbi években egyre gyakrabban vállal háborús mozikban szerepet. Elég csak a Becstelen brigantikra vagy a tavaly bemutatott Szövetségesekre gondolni. Legújabb, idén mozikba került filmje, a War Machine is ezt a vonalat követi, csak épp a második világháborút napjaink Közel-Keleten dúló háborújára cserélte. Az Afganisztánban játszódó mozi számos jelenetét a BlueBolt stúdió keltette életre. Ezekből pedig készítettek is egy szép csokrot a rajongóknak.

https://vimeo.com/222181828

A videóban számos jelenetet láthatunk, amelyeket a stúdió finomított, egészített ki. Sok helyen az égbe meredő hegycsúcsokat emeltek a háttérben, máshol a virágmező kiterjedését sokszorozták meg. Érdekes, hogy az Air Force One, vagyis az USA elnökének repülőgépéhez is csak egy hagyományos Boeinget használtak, amelynek festését utólag módosították. Ugyanilyen érdekesség, hogy ma már arra sem költenek a filmkészítők, hogy díszlet gyanánt néhány kimustrált motorbiciklit az utcára tegyenek. Inkább a BlueBolt stúdióra bízták ezeket is.

A BlueBolt nem újonc a szakmában. Olyan sorozatokon dolgoznak folyamatosan, mint a The Last Kingdom, a Downtown Abbey vagy épp a Game of Thrones. Mozifilmekben is rendszeresen közreműködnek, az ő munkájukat láthattuk többek közt a Sherlock Holmes: A Game of Shadows, a Could Atlas, a Skyfall vagy a Jupiter Ascending.

MEGOSZTÁS:
Meshmag