Így készült A hátrahagyottak harmadik évada

Az Iloura csapata megmutatja, hogyan készül egy tengeralattjáró belső tere, és miként marcangol szét valakit egy kiszabadult oroszlán.

A The Leftovers, vagyis A hátrahagyottak sorozat az azonos című Tom Perrotta regényen alapul. Az HBO szériája összesen három évadot ért meg, amelyből az első kettő után csak egy éves kihagyással érkezett meg a harmadik – egyben utolsó szezon. A történet szerint egyszer csak nyomtalanul eltűnt az emberiség 2%-a, a jelenségre pedig semmilyen hiteles magyarázatot nem sikerült találni. Az események egy képzeletbeli kisvárosban, Mapletownban játszódnak, ahol a helyi serif szemszögéből élhetjük át azokat.

A sorozat tehát a harmadik évaddal ért véget, ennek elkészítéséből pedig az Iloura stúdió is kivette a részét. A stúdió nemrégiben egy érdekes videóban fedte fel néhány jelenet titkait. A video elején egy tengeralattjáró belső terének elkészítésének lehetünk szemtanúi. Miután egy minimális díszletből felépítették a jelenet folyosóját, azt 3d-s modellekkel bővítették ki, majd ebbe illesztették bele a szereplőket. Ugyanígy a vaskos vízzáró ajtó mechanikája is utólag elevenedik meg. A video közepén már egy parkban találjuk magunkat, ahol egy elszabadult oroszlán támad rá egy menekülő fickóra. Ebből természetesen épp csak az oroszlán nem valódi. Végül láthatjuk, miként készült el egy becsapódás vagy robbanás helyszíne, valamint később több rövidebb jelenet felépítést is megmutatják.

Az Iloura korábban olyan mozikon dolgozott, mint a Deepwater Horizon, az új Ghostbusters vagy a Gods of Egypt, sorozatok terén pedig a Game of Thrones hatodik évada és a The Pacific.

MEGOSZTÁS:
Meshmag